full screen background image

34 de incendii s-au produs în luna ianuarie, la Botoșani

În luna ianuarie, pe raza județului Botoșani s-au produs 34 de incendii, cu 50% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut, anunță ISU Botoșani.

Cele mai grave evenimente s-au înregistrat în localitățile Săveni și Vorona, acolo unde doi bărbați, de 45 respectiv 61 de ani, și-au pierdut viața, după ce casele în care locuiau au luat foc de la jarul căzut din sobă pe materiale combustibile.

Pompierii au constatat că cele mai frecvente cauze stabilite pentru incendiile produse în prima lună din acest an sunt:

-coș de fum defect/ necurățat de funingine sau neprotejat termic

-jar/scântei

-mijloace de încălzire defecte/nesupravegheate,

–instalații electrice defecte,

-jocul copiilor cu focul și

-utilizarea focului deschis în spații deschise.

Luna trecută, pe raza județului Botoșani nu s-au înregistrat incendii de vegetație uscată, spre deosebire de anul trecut, când în ianuarie s-au produs 23 de astfel de evenimente.

Mai bine de jumătate dintre incendii au fost stinse în colaborare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Majoritatea evenimentelor cu foc s-au produs în mediul rural, la gospodăriile cetățenești.

O analiză privind situaţia incendiilor produse pe teritoriul judeţului Botoşani arată că cele mai multe evenimente au fost înregistrate în municipiul Botoșani (cinci incendii), Ștefănești și Săveni (câte trei incendii), Șendriceni, Brăești și Răchiți (câte două incendii).

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Județean, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Vă recomandăm să citiți și:

Vine gerul! Sfaturi de la pompieri pentru protejarea populaţiei

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza