full screen background image

Braconier piscicol prins în flagrant de jandarmi

​Jandarmii botoșăneni, împreună cu reprezentanții Asociaț​​iei Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani, au executat sâmbătă dimineață o acțiune de control la acumularea Bucecea.
​Aceștia au prins în flagrant un bărbat​ care,​ folosindu-se de o barcă pneumatică, introducea în apă două plase monofilament interzise de lege, cu lungimea de aproximativ 140 de metri.
Fapta constituie o infracțiune prevăzută de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.23/2008  și se pedepsește cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pentru o perioadă cuprinsă între un an și trei ani.
Barca gonflabilă și setcile monofilament au fost ridicate de jandarmi în vederea confiscării, iar actele de sesizare a organelor de urmărire penală vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, în vederea ​soluționării.

“Acțiunile de acest gen, împreună cu partenerii instituționali, sunt organizate suplimentar față de misiunile pentru menținerea sau asigurarea ordinii și siguranței publice.

Prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul piscicol reprezintă o direcție importantă de acțiune a Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani și în acest an. Atenția jandarmilor este îndreptată asupra modului de respectare a normelor în vigoare pentru conservarea și protecţia faunei piscicole.

Reamintim pasionaților de pescuit obligația prezentării unui permis de pescuit valabil, la solicitarea jandarmilor și, de asemenea, atragem atenția asupra faptului că folosirea plaselor de pescuit de tip monofilament este interzisă și se pedepsește conform legii.” trasmit jandarmii botoșăneni.

Vă recomandăm să citiți și:

SOS Asociația Happy: Foarte urgent: 40 de suflete au nevoie de ajutorul nostru!

comments

comments