full screen background image

PSD Botoșani asaltat de cete de colindători

Peste 600 de colindători au adus la sediul PSD Botoșani tot sufletul satului românesc, păstrător de tradiții și de tezaure.

17 ansambluri din 14 localități din toate colțurile județului Botoșani au trecut pragul social-democraților botoșăneni, realizând un adevărat spectacol de datini și obiceiuri de iarnă. Au urat, au colindat, au semănat, așa cu au învățat din generație în generație, fiecare în locul lui de baștină.

Au fost gazde bune, primitoare, președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, parlamentarii social-democrați, vicepreședinți PSD Botoșani, primari, secretari și consilieri de stat, consilieri județeni și locali, directori, inspectori școlari, dar și alți membri social-democrați botoșăneni.

I-au așteptat, așa cum e datina străbună, ca orice gospodar, cu pâine și sare, cu vin și cozonac, cu sărmăluțe și alte gustări specifice zilelor de sărbătoare.

“Suntem recunoscători botoșănenilor care păstrează cu sfințenie această moștenire sacră și o transmit mai departe. Datinile străbune ne țin legați de generațiile care s-au stins, dar și de cele care vin din urmă și ne identifică, negreșit, cu rădăcinile noastre, adânc înfipte în satul românesc. Datinile și obiceiurile poporului nostru, unice în spațiul cultural universal, sunt cele mai frumoase și suntem onorați să fim, în fiecare an, nu doar gazde pentru acești urători, dar și părtași la conservarea tradițiilor populare românești” a fost mesajul social-democraților botoșăneni.

Au urat de bine, sănătate și belșug: Ansamblul CUNUNA din Bălușeni, Ansamblul CIOBĂNAȘUL din Bucecea, Ansamblul FLORI DE CORN din Corni și Formația de CĂIUȚI și MASCAȚI din Sarafinești, Corni, Ansamblul BUJORELUL din Coșula și Ansamblul PĂDUREANCA din Pădureni, Coșula, Ansamblul de DATINI din Oneaga, Cristești, Ansamblului CODRII HERȚEI din Cristinești, Ansamblul HORĂ DÂNGENEANĂ din Dângeni, Ansamblul STEJĂRELUL din George Enescu, Ansamblul LOZNEANCA din Lozna, Ansamblul PLAIURI ȘTIUBIENENE din Știubieni și Ansamblul PLAIURI NEGRENE din Negreni, Știubieni, Ansamblul CUNUNIȚA din PRĂJENI, Formația de CĂIUȚI din Ungureni, Ansamblul SIREȚELUL din Vârfu Câmpului, Ansamblul HORA din Vlăsinești.

Vă recomandăm să citiți și:

Crăciun în Moldova: tradiții și obiceiuri

comments

comments