full screen background image

Noi drumuri naționale în județul Botoșani

În urma demersurilor făcute de către Consiliul Județean Botoșani, Guvernul României a aprobat Memorandumul privind preluarea a trei sectoare de drum județean, DJ 291E (Punct vamal Racovăț – DJ 291C), DJ 291C (integral) și DJ 298 (DJ 291C – DN 19), care vor deservi Punctul de trecere a frontierei de la Racovăț.

Urmează să fie emisă Hotărârea de Guvern prin care cele trei drumuri județene vor fi transformate în drumuri naționale și date în administrarea Ministerului Transporturilor.

În următorii doi ani, CNAIR va disponibiliza aproximativ 62 de milioane de lei pentru modernizarea sectorului ce se întinde de la Punctul Vamal Racovăț și până la Dorohoi și alte 5 milioane de lei pentru reparații pe sectorul de drum Punctul Vamal Racovăț – Fundu Herța – Cristinești – Dragalina.
Potrivit Memorandumului aprobat de Guvern, vor fi investite 1,5 milioane lei în platformele de staționare și dotările vamale de la Racovăț.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani:

Pentru Punctul de trecere de la Racovăț și cele trei sectoare de drum Guvernul a decis prin Memorandum investiții de peste 68 de milioane de lei (14 milioane de euro), bani care vor intra în următorii doi ani în județ.
Punctul Vamal Racovăț are o importanță strategică pentru județul Botoșani, iar în actualul context geopolitic, poate contribui la conturarea unui coridor pan-european umanitar și economic pentru Ucraina.
“Pe parcursul anului am avut mai multe întâlniri cu oficialii ucraineni și cei de la București în vederea redeschiderii Punctului vamal, care nu mai funcționează din 2010. Totul depinde de partea ucraineană, cât de repede reușește să aducă punctul vamal la standardele impuse de Schengen pentru a putea fi redeschis.” a declarat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Vă recomandăm să citiți și :

Aviz favorabil pentru consolidarea Muzeului din Dorohoi

comments

comments