full screen background image

PRI: Primul film din seria Harry Potter (2001)

Pe repede înapoi (PRI) – Ziua de 16 noiembrie poate rămâne în amintirea cinefililor pasionați de genul fantastic printr-un eveniment de la începutul acestui secol.

În anul 2001, compania Warner Bros lansa primul film din seria Harry Potter, intitulat “Harry Potter și piatra filozofală”.

Ecranizare după volumul omonim al scriitoarei britanice J. K. ROWLING, scris cu 4 ani înainte, filmul trata o lume inedită a magiei, protagonist fiind un tânăr vrăjitor ajutat de doi buni prieteni, RON și HERMIONE.

Povestea se desfășoară, în cea mai mare parte, la Hogwarts – Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii, o școală pentru tinerii vrăjitori și magicieni.

HARRY POTTER parcurge toate etapele învățării, între care zborul pe mătură și selecția în clubul de cercetași par a fi cele mai facile.

Pentru ca acțiunea să fie cât mai incitantă, sunt incluse numeroase personaje negative – precum căpcăuni, flori mortale și un câine cu trei capete – de care eroii vrăjitori trebuie să treacă pentru a ajunge la piatra filozofală.

La final, aceasta este distrusă, dar filmul trebuie văzut pentru a fi înțeles, deoarece – asemeni majorității filmelor fantastice – nu prea poate fi povestit.

Oricum, timpul a demonstrat că seria Harry Potter a fost o adevărată mină de aur atât pentru autoarea J. K. ROWLING – devenită cea mai bogată scriitoare din istorie, cât și pentru compania Warner Bros – care a avut încasări uriașe prin ecranizarea celor 7 volume.

Bogdan Diaconiţa

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/11/15/pri-primul-microprocesor-integrat-din-lume-1971/

comments

comments