full screen background image

VIDEO | Pentru TREZIREA! Teatru BoardGame

Am vorbit in TRAFIC despre cel mai recent proiect al Asociației Centrul Multimedia Teatru FiX, un operator cultural ce activează în Iași de mai bine de 10 ani și despre o nouă formă de teatru participativ, Teatru BoardGame*,în care spectatorii colaborează în timp real alături de actori, ca într-un joc de societate, deznodământul fiind întotdeauna o surpriză.

Despre cercetarea artistică realizată în cadrul programului Placebo, inițiat de Teatru FiX, despre teatru , boardgame, teza unui doctorat în psihologie si o temă la care ne raportăm în ultimii ani, fenomenul fake news, discutăm cu Alex Iurașcu, artistul care a pus cap la cap acest concept și psihologul Teo Răileanu-Olariu, cel care a oferit suportul informațional pe tema propusă.

Vă invităm să urmăriți întreaga discuție:

⊹ echipa de creație: Alex Iurașcu (artist rezident), George Cocoș (dramaturg), Teodor Răileanu Olariu (psiholog), Marţin Radu (artist vizual), Marina Munteanu, Dragoș Maftei, Alexandra Ioana Cantemir (performeri), Elena Zmuncilă (voluntar).

⋮ producător: Teatru FiX

∷ parteneri proiect: Universitatea de Arte George Enescu, Colegiul Național Mihai Eminescu, FabLab

⋇ spații partenere: Teatrul din Stejar, GreenHouse**

_____________________________________

*Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Iași. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Primăriei Municipiului Iași.

**În prezent, Teatru FiX își are sediul în GreenHouse – un loc comun de dialog cultural coordonat de 4 ong-uri locale (satelit, 1+1, tranzit.ro/Iași, Teatru FiX). GreenHouse este conceput ca un artist run space compus din operatori culturali din diferite domenii artistice, o seră ”pentru adăpostirea și cultivarea” principiilor de colaborare, diversitate și complementaritate.

 

Vă recomandăm să urmăriți și:

Dans Artă Multidisciplinaritate. Ediția II

Fii Avocat în Școala Ta!

 

comments

comments