full screen background image

Trei proiecte pentru dezvoltarea municipiului Botoșani

Primăria Municipiului Botoșani a depus 3 noi proiecte pe Planul Național de Redresare și Reziliență, în Etapa a II-a, pe Componenta C10 – Fondul Local. 
Primul proiect, în valoare de 36 de milioane de lei, vizează înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public cu 50 de mijloace de transport nepoluante.
Al doilea proiect, în culoare de 1 milion de euro, 
vizează asigurarea infrastructurii pentru transportul verde- sisteme inteligente de management urban/local și construirea Centrului Integrat de Comandă și Control, management trafic, prioritizare vehicule de transport public, camere video monitorizare.
Al treilea proiect, în valoare de aproximativ 9 milioane de euro, vizează construirea de 120 de locuințe pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ, prin proiectul „Locuințe pentru tineri care provin din grupuri / comunități vulnerabile la nivelul Municipiului Botoșani – Etapa 2”.  Se vor construi 20 de clădiri cu câte 6 apartamente.
 
Toate aceste proiecte vin în completarea celor depuse în luna mai 2022, tot pe PNRR, anume achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare, amenajarea de stații inteligente pentru autobuze, piste de biciclete și locuințe pentru tineri provenind din grupuri/comunități vulnerabile, în valoare totală de peste 12 milioane euro.

comments

comments