full screen background image

Sprijin european pentru noi terenuri de joacă și de sport 

Municipiul Botoșani a primit un sprijin financiar de 548.324 lei de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) în vederea modernizării infrastructurii pentru copii.
Astfel, vor fi înființate 2 terenuri de joacă și un teren de sport pe Aleea Gen. Gheorghe Avramescu, str. Barbu Lăzăreanu și str. Parcul Tineretului, în timp ce pe Aleea Gen. Gheorghe Avramescu și str. Parcul Tineretului (incinta parc) vor fi reabilitate spațiile de joacă.
Obiectivele vor avea suprafețe cu covor din tartan și vor fi dotate cu mobilier urban (bănci, coșuri, împrejmuiri teren de joacă), echipamente specifice spațiilor de joacă și terenului de sport.
Pe lângă aceste lucrări, vor mai fi amenajate spații verzi cu gazon, arbori sau arbuști sau vor fi construite alei pietonale cu pavele.

Proiect al Asociației GAL Botoșani pentru Viitor

“Acesta a fost și unul din obiectivele mele, propus prin programul „Locuri de joacă pentru toți copiii”, privind amenajarea de locuri de joacă în zonele rezidențiale din tot orașul, cu sisteme de monitorizare video pentru siguranța copiilor.” a declarat primarul Cosmin Andrei.

Lucrările au fost atrase prin proiectul „Înființarea a minim 2 terenuri de joacă și a unui teren de sport, precum și reabilitarea a minim 2 terenuri de joacă existente pe teritoriul SDL, inclusiv achiziționarea de mobilier urban specific”, depus în cadrul apelului Programului Operațional Regional (POR) Axa 9, lansat de Asociația GAL Botoșani pentru Viitor.

Vă recomandăm să citiți și:

Modernizarea Școlii Speciale susținută la București

comments

comments