full screen background image

Început de an universitar și la Botoșani

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a deschis anul universitar pentru al doilea an consecutiv la Botoșani.
Cursurile Filialei din Botoșani au fost inaugurate cu o ceremonie la care a participat și primarul Cosmin Andrei.

În prezent 120 de studenți sunt înscriși la cele 3 programe de studii pe care UAIC Iași le are în cadrul Filialei Botoșani.

În acest an, pentru studii universitare de licență promoția 2022-2025 au fost disponibile: 25 de locuri la  Administrație publică și 25 la Finanțe și bănci, iar pentru Studii universitare de master au fost disponibile 7 locuri,  la Retorica discursului științific, literar, jurnalistic, publicitar și electoral.

“STUDII UNIVERSITARE LA BOTOȘANI,

aceasta a fost una dintre promisiunile electorale făcute acum mai bine de doi ani, iar astăzi ascultăm pentru a doua oară melodia universitarelor- Gaudeamus Igitur.
Când am pus bazele filialei Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) de la Botoșani, am fost încrezător, primind susținere din partea domnului prof. univ. dr. Tudorel Toader, a doamnei președinte de Consiliu Județean Federovici Doina Elena și a domnului Ministru al Muncii, Marius Constantin Budai. Mi-am dorit să ofer posibilitatea tinerilor din județul nostru să aibă parte de studii de calitate, aici, la ei acasă. STUDENT LA_BOTOȘANI .
Mă bucur să văd un interes atât de mare din partea tinerilor și îmi doresc ca pe viitor să aducem și alte facultăți aici, la Botoșani! Am promis că voi veni în sprijinul tinerilor botoșăneni” a declarat primarul Cosmin Andrei.

Decizia de extindere Botoșani a fost luată la cererea autorităților locale și după mai multe consultări și are ca motiv adresabilitatea foarte mare a tinerilor din județul nostru la Universitatea ieșeană. În anul 2020, peste 2.000 de studenți înmatriculați la Iași aveau domiciliul în Botoșani.

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi a propus Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) acreditarea, începând cu anul universitar 2021- 2022, a şase programe de studii pentru filiala de la Botoşani: 3 de licență și 3 de master.

Pentru programele de studii universitare de licenţă, UAIC a propus ca la extensiunea din Botoşani să se predea asistenţă socială, finanţe şi bănci şi administraţie publică, toate sub formă de învăţământ la distanţă, iar pentru master s-a propus drept privat, discursul retoric şi politici publice şi publicitate.

Cursurile se desfășoară la Colegiul Naţional “AT Laurian”.

Vă recomandăm să citiți și:

Sprijin european pentru noi terenuri de joacă și de sport 

comments

comments