full screen background image

Ziua Mondială a Curățeniei, sărbătorită în grădiniță

Sub sloganul “Grădinița poate fi mai curată cu ajutorul tău!”, preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal “OBCINI” Suceava au sărbătorit prin muncă “Ziua Internațională a Curățeniei”, zi proclamată în anul 1993, de către ”Organizația Națiunilor Unite”, la data de 23 septembrie.

Cu această ocazie, cei mici, sub îndrumarea doamnelor educatoare și a coordonatoarelor de proiect (director Maria Todereanu și prof. Boghean Amelia), s-au echipat corespunzător (cu șorțulețe, tricouri personalizate, măturele, șervețele și alte materiale) și au făcut curățenie în spațiile din grădiniță (săli de grupă și holuri), dar și în curtea acesteia.

Energici și dornici să se implice, preșcolarii au fost antrenați în acțiuni specifice acestui gen de activitate: îngrijirea plantelor, curățarea mobilierului, igienizarea jucăriilor sau ecologizarea curții grădiniței.

Atmosfera a fost una de lucru, copiii conștietizând cât de important este rolul fiecăruia în parte în menținerea curățeniei din grădiniță, locul în care ei își desfășoară zilnic activitatea.

Au fost mândri de rezultatele muncii lor, fiind răsplătiți prin participarea la concursul ”Campionii curățeniei”, în cadrul căruia au fost desemnate cele mai curate săli de grupă și premiați cei mai harnici prichindei.

Această activitate s-a dorit a fi o continuare a celei din 17 septembrie 2022, desfășurate cu ocazia campaniei de voluntariat ”Let s Do It, România!”.

”Prietenii curățeniei ” au dovedit încă o dată că sunt harnici și motivați, făcând curățenie nu numai în parcul din cartier, dar și în propria grădiniță.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2021/07/15/scoala-de-vara-vrei-sa-inveti-lucruri-noi-la-gradinita-obcini-suceava/

comments

comments