full screen background image

„Lideri pentru Europa”, la a VIII-a ediție

În România, se observă o creștere a interesului cetățenilor pentru participare publică. Tendința de a transparentiza actul de guvernare și de a crește gradul de participare a beneficiarilor în elaborarea și implementarea politicilor publice este din ce în ce mai prezentă. 

Participarea tinerilor este un concept dezvoltat în ultmii ani care implica o varietate de practici, abordări și teorii. 

În contextul actual, post-pandemic, ca rezultat al unui sondaj inter-generațional realizat de UNICEF în 21 de state, cu ocazia aniversării în 20 noiembrie 2021 a 75 de ani a Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, se reliefează faptul că tinerii sunt foarte afectați de pandemie luptându-se cu stări de depresie și anxietate sau cu interesul scăzut pentru orice fel de activitate. Totuși, sondajul arată și că tinerii de astăzi sunt mai conștienți de problemele cu care se confruntă societatea actuală.

În 2022, Uniunea Europeană a decis să dea prioritate tinerilor și a declarat 2022 a fi Anul European al Tineretului. Obiectivul este includerea tinerilor și priorităților acestora în elaborarea politicilor viitoare, precum și organizarea de activități dedicate tinerilor în întreaga Uniune Europeană în contextul în care Criza Covid-19 a avut un impact semnificativ asupra tinerilor.  

Cu detalii vine Președinte Executiv EuroDEMOS, Ana-Cristina Zacornea – coordonator proiect:

Vă recomandăm să citiți și:

Cursuri pentru experţi în accesarea fondurilor europene

Artistul Ori Meiri expune în premieră „Fațetele conflictului” la Iași

comments

comments