full screen background image
Festivalul

Festivalul de Teatru Piatra Neamț: 146 kilometri

Festivalul de Teatru Piatra Neamț a ajuns la ediția cu numărul 33 și se va desfășura în perioada 5 – 18 septembrie 2022.

Tema acestei ediții este 146 kilometri, reprezentând distanța dintre Teatrul Tineretului din Piatra Neamț și Vama Siret, aflată la granița dintre România și Ucraina.

Tema este o invitație la reflecție asupra modului în care ne raportăm la evenimente sociale ce schimbă profund și rapid realitatea cotidiană.

Festivalul de Teatru Piatra Neamț va cuprinde 29 spectacole și 47 lansări de carte, concerte, ateliere și proiecții de filme realizate de participanți din 8 țări – România, Ucraina, Republica Moldova, Germania, Ungaria, Estonia, Letonia și Franța.

Spectacolele vor avea loc la Teatrul Tineretului, Muzeul de Artă, Palatul Copiilor, Rubik Hub și Curtea Domnească din municipiul reședință, precum și la Târgu Neamț și Roman.

“Între 5 și 18 septembrie, Festivalul de Teatru Piatra Neamț va aduce pe harta Ediției33 spectacole din România, Ucraina, Moldova, Estonia, Letonia, Ungaria, Franța și Germania, invitați din întreaga Europă, viziuni artistice diferite al căror numitor comun este spiritul critic și dorința de a găsi împreună un sens într-o lume tot mai greu de înțeles. Ne dorim ca acest moment să fie unul de reflecție asupra contextului global pe care îl parcurgem, de dialog între artiști și publicul local, de dezbateri între profesioniști ai artelor performative.

La 146 KM de Vama Siret și la 2 ani de la începutul pandemiei, suntem aici și vă invităm la întâlnirea cu artiștii și spectacolele selectate în Secțiunea națională, în Secțiunea internațională Something to declare” și în Secțiunea Festival+ (concerte, expoziții, lecturi, ateliere, lansări de carte etc).“ transmite Gianina Cărbunariu, curatorul Festivalului.

Programul evenimentelor poate fi consultat pe site-ul instituției.

Vă recomandăm să citiți și:

comments

comments