full screen background image

USV Iași, prezentă la o întâlnire academică și agricolă în Țările de Jos

În această perioadă, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași este reprezentată de prorectorul prof. univ. dr. Vasile Stoleru, la o întrunire academică derulată în Țările de Jos.

Cu această ocazie, este prezentat modul de derulare a programelor de educație din zona preuniversitară și universitară, dar și modalitatea de colaborare dintre ministere, universități și sectorul privat.

Învățământul dual pentru mediul preuniversitar cât și pentru cel universitar, eliberarea diplomelor duble, schimbul de studenți și participarea mediului de afaceri la elaborarea programelor de studiu – alte câteva dintre temele abordate.

„Ministerul Educației are în vedere prin noua lege, împreună cu Ministerul Agriculturii, dezvoltarea prin PNRR a 16 consorții regionale dintre care unele vor fi de agricultură și alimentație. Nu în ultimul rând zona de cercetare și transfer tehnologic sunt alte teme de discuţie” , a transmis prof. univ. dr. Vasile Stoleru.

Vă recomandăm să citiți și:

Pericol pentru industria ambalajelor de hârtie. Au explodat prețurile, iar Fabrica Exonia face apel imperativ la un consum rațional

VIDEO | Tiberiu Stoian a vorbit la VIVA FM despre planurile viitoare ale Fabricii de Ambalaje Exonia

comments

comments