full screen background image

Manifestări de Adormirea Maicii Domnului

Mii de credincioși ortodocși și catolici participă, astăzi, la manifestările religioase ce se desfășoară la Mănăstirea Putna și la Basilica Minor din Cacica, de sărbătoarea “Adormirea Maicii Domnului”.

La Putna au loc liturghia de hram și un program cultural-religios.

Tot astăzi, la Cacica, sunt programate Calea Sfintei Cruci și liturghii în limbile română, maghiară, polonă și germană.

De asemenea, Mănăstirea Hagigadar, din apropierea municipiului Suceava, este loc de rugăciune nu numai pentru credincioși armeni, ci și de alte naționalități, din țară și din străinătate.

Organistul EDUARD ANTAL va susţine, mâine de la ora 19, un concert în Basilica Minor din Cacica.

Evenimentul face parte din turneul național Orgile României, care mai include bazilici și biserici din Bacău, Iaşi, Braşov şi Codlea.

EDUARD ANTAL consideră că aceste concerte reprezintă “o mare şansă să se simtă apreciat în patria sa”, adăugând că îi invită pe toţi doritorii “să asculte şi să savureze frumuseţea şi puritatea muzicii de orgă”.

Jandarmeria Suceava va intensifica misiunile de ordine şi siguranţă publică executate independent și în sistem integrat la nivelul județului Suceava, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, cu ocazia sărbătoririi “Adormirii Maicii Domnului”.

Astfel, efective de jandarmi vor fi prezente în zona lăcaşurilor de cult, unde vor fi oficiate slujbe religioase, precum şi pe drumurile de acces către acestea.

Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Suceava face următoarele recomandări:
– cei care participă la manifestările religioase să demonstreze răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi, aflate în proximitate;
– să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale;
– să evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare, care pot atrage atenţia.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/08/15/sarbatoarea-muntelui-pe-masivul-rarau/

comments

comments