full screen background image

Şedinţa pe luna ianuarie a Consiliului Local Rădăuţi, pe 28 ianuarie

clrad1     Consiliul Local din Rădăuți se va întruni joi, 28 ianuarie, în ședință ordinară, prima din acest an, având 32 de puncte pe ordinea de zi.

Proiectele de hotărâre care se află pe masa deliberativului rădăuțean se referă la aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unei clădiri în vederea deschiderii unui salon de înfrumusețare, cu depășirea Procentului de Ocupare a Terenului actual aprobat, dar și concesionarea unui teren pentru realizarea unei alei în apropierea unui bloc de pe strada Mihai Viteazu nr. 4.

Un alt proiect de hotărâre se referă la aprobarea prelungirii contractelor de închiriere pentru terenurile agricole proprietate privată a municipiului Rădăuți.
Persoanele beneficiare de prevederile legii privind venitul minim garantat care prestează acțiuni ori lucrări de interes local sunt în atenția consilierilor locali care vor vota planul de acțiuni pentru repartizarea orelor de muncă ce le revin.

Constituirea Consiliului Comunitar Consultativ la nivelul municipiului Rădăuți este un alt punct pe ordinea de zi, precum și aprobarea Regulamentului de funcționare a acestuia.

Cinci proiecte de hotărâre vizează închirierea de spații aflate în proprietatea Primăriei Rădăuți către persoane fizice, societăți comerciale sau partide politice.

Un proiect important este cel privitor la realizarea unui pavilion sanitar cu grupuri sanitare și birou încasator cu betonare, pe suprafață adiacentă de 650 mp în Piața Obor din strada 1 Mai.

La capitolul reabilitări se află în atenția consilierilor locali ansamblul statuar ecvestru Bogdan Vodă și Aleea Voievozilor, precum și latura de nord și de vest a Parcului Central nr. 2 (de la Casa Germană până la Catedrală).

Reamenajarea esplanadei, a treptelor și spațiului verde din strada Piața Unirii este un alt obiectiv pe care consilierii locali vor să-l realizeze pe parcursul acestui mandat.

Copertina de la ușa de acces în Casa Căsătoriilor urmează a fi reparată dacă în ședința de joi se va vota favorabil în acest sens.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea utilizării în cursul anului 2016 a excedentului bugetului local rezultat la încheierea exercițiului bugetar al anului 2015 în sumă de 9.299.415,81 lei, este ultimul punct pe ordinea de zi a ședinței de joi și unul dintre cele mai importante.

Toate cele 32 de proiecte de hotărâre îl au ca inițiator pe viceprimarul cu atribuțiuni de primar Bogdan Loghin.

La capitolul Diverse se află 14 puncte, care reprezintă cereri ale cetățenilor municipiului Rădăuți.

comments

comments