full screen background image

Stagiu de practică pentru 11 elevi jandarmi

11 elevi jandarmi, care au fost declarați „admis” în luna mai 2022 și urmează cursurile Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, vor efectua primul stagiu de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț, în perioada 01 august – 19 octombrie.

Viitorii subofițeri vor desfășura stagiul de practică în cadrul structurilor de ordine publică din Piatra-Neamț, Roman și Târgu-Neamț și vor participa, alături de tutori jandarmi cu experiență în activitatea profesională, la activitățile și misiunile desfășurate în zona de competență teritorială, urmărindu-se realizarea obiectivelor și măsurilor prevăzute în programa stagiului de practică.

Acest stagiu are un caracter practic/aplicativ și reprezintă un bun prilej de a pune în practică noțiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs dar și pentru a cunoaște și a-și însuși mai bine aspectele legate de misiunile specifice armei.

Ei au preluat ștafeta de la alți 19 colegi de-ai lor care vineri, 29 iulie au încheiat ultimul stagiu de practică în cadrul structurilor de ordine publică din cadrul inspectoratului. Cei 19 viitori subofițeri jandarmi au participat la misiuni de ordine publică, iar după ce și-au însușit cunoștințele teoretice și deprinderile practice necesare îndeplinirii misiunilor se vor întoarce la școala militară unde își vor continua studiile până în luna octombrie când vor susține examenul de absolvire, în urma căruia vor fi repartizați în unitățile Jandarmeriei Române.

“Îi felicităm pe fiecare în parte pentru modul responsabil în care și-au desfășurat activitatea și le dorim succes la examenele viitoare, iar pe cei care abia ne-au pășit pragul îi asigurăm de tot sprijinul!”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „General de brigadă Constantin Stavăr” Neamţ.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/07/22/depunerea-juramantului-militar-la-scoala-de-jandarmi-falticeni/

 

comments

comments