full screen background image

Suceava Blues Festival, 1-2 iulie 2022

Pe 1 şi 2 iulie se va desfăşura cea de-a XII-a ediție a unui Festival de marcă pentru Suceava, Suceava Blues Festival – Fani Adumitroaie.

O manifestare care a devenit un reper cultural important al regiunii și care s-a aliniat manifestărilor de gen din toată lumea, păstrându-și menirea și standardele ridicate, aducând notorietate orașului și bucurii prietenilor.

Suceava Blues Festival este, în primul rând, dedicat acestora, de oriunde ar fi ei; artiști, public, organizatori, voluntari, susținători sau doar curioși conturează acum o întreagă comunitate care așteaptă cu nerăbdare o nouă ediție.

Pentru câteva zile frumoase de iulie, Suceava redevine un loc plin de oameni îndrăgostiți de atmosfera unui festival muzical cu o personalitate distinctă.

Festivalul, în sine, este o poveste dincolo de eveniment.

S-a născut din pasiune, din spiritul muzicii, din recunoștința pe care prietenii lui Fani Adumitroaie, cel mai important artist de blues pe care l-a avut Suceava și unul dintre pionierii blues-ului din România, i-au adus-o după ce acesta s-a stins din viață.

Pentru 2022, organizatorii propun o ediție ce se va desfășura pe parcursul a două seri magice, pe Platoul Cetății de Scaun a Sucevei.

Structura concertelor presupune show-uri susținute de trupe din România, artiști din SUA și Italia – Big Daddy Wilson, un nume important al scenei din Germania (Kai Strauss) dar și un invitat din Australia în persoana lui Rob Tognoni.

Deschiderea o vor face două trupe cu artiști aflați la debut, un bun prilej pentru aceștia de a se face cunoscuți astfel prin intermediul manifestării.

Vor urma artiști români consacrați, apoi invitații din străinătate.

Totalizând 8 recitaluri ce se vor întinde pe parcursul a două seri, urmate de tradiționalele jam-session-uri sau doar un after-party, Suceava Blues Festival va rămâne în topul festivalurilor de gen din România.

Mai multe detalii despre aceștia puteți găsi pe pagina de Facebook a festivalului și pe site-urile artiștilor.

Adițional, dar tot în cadrul manifestării, organizatorii vor încerca să prezinte înregistrări-mărturii cu fragmente video din recitalurile pe care Fani le-a susținut și pe care au reușit să le recupereze și să le adăuge o calitate datorită căreia să poată fi prezentate.

“Propunem un stand cu discuri-vinil, destinat colecționarilor și împătimiților de muzică, la care se pot găsi și discuri ale artiștilor prezenți, dar și tricouri oficiale ale Festivalului. O zonă de mâncare/băuturi, dar și una de camping (gratuită) vor deservi publicul.”, au precizat

PROGRAM SUCEAVA BLUES FESTIVAL

Vineri, 1 iulie 2022
Virgil Prispian & After Hours (Ro)
Dusty Ride (Ro)
Rareș Totu Midnight Sun feat. Amida (Ro)
Big Daddy Wilson (USA, Italia)

Sâmbătă, 2 iulie 2022
Foxy Lady (Ro)
Florin Giuglea Group (Ro)
Rob Tognoni (Australia)
Kai Strauss (Ger)

Spectacolele vor începe în fiecare seară de la orele 19.00.

Intrarea în zona Festivalului se va face începând cu orele 17.30.

Radio VIVA FM este partener media principal al Suceava Blues Festival.

 

comments

comments