full screen background image

Teatrul Luceafărul, la două festivaluri în iulie

Deși este perioada concediilor de odihnă pentru actorii Teatrului Luceafărul din Iași, artiștii vor da curs invitației lansate de două festivaluri din țară.

„Prezențele noastre în aceste manifestări care reunesc cele mai bune creații ale stagiunii precedente sunt o nouă dovadă a calității programului artistic pe care îl dezvoltăm la Teatrul Luceafărul, care merge pe diversitate repertorială și stilistică, pe colaborări importante, pe o ofertă tentantă pentru specialiști și public”, a precizat teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic al instituției.

Primul este Festivalul Tinerilor Regizori, organizat în perioada 5 – 9 iulie, de către Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova. Ajuns la cea de-a IV-a ediție, acesta devine rampa de lansare a tinerilor absolvenți de regie ai universităților din România. În data de 6 iulie, Teatrul Luceafărul va susține o reprezentație a spectacolului pentru tineri HIKIKOMORI de Holger Schober.  Creația a avut premiera anul trecut, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași și este realizat de Tudor Nicorici  Spectacolele vor fi prezentate în cadrul unui showcase în fața publicului craiovean, a managerilor de teatre, producătorilor independenți sau selecționerilor de festivaluri.

În data de 15 iulie, un alt spectacol din repertoriul teatrului ieșean – STAȚIA CLOVNILOR se va juca, la invitația Teatrului de Stat din Constanța, în cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului, într-un program în care mai sunt incluse creații ale Teatrelor Nottara, Odeon București, Național „Radu Stanca” din Sibiu, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, Teatrul Municipal ″L.S. Bulandra″ București, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Teatrul Mic București etc. Stația clovnilor a mai participat în primăvara lui 2022 la alte festivaluri internaționale importante, la Alba Iulia, Galați, Suceava, iar în toamnă se va juca și la Cluj. Este o creație non-verbală imaginată de Ana Crăciun Lambru.

Vă recomandăm să citiți și:

Teatrul Luceafărul, ultimele spectacole din sezon

Teatrul Luceafărul, la trei festivaluri în luna mai

comments

comments