În perioada 15 – 20 mai 2022, patru elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Rădăuți – Bodariuc Darius, Ilică Maria Karina, Juravle Andrea Maria și Lupu Matei și două cadre didactice, Sascău Gabriela Cica și Popa Ana Marcela, au participat în Frazão, Paços de Ferreira, Portugalia, la cea de-a doua mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „Become European Maths Champions”.
Mobilitatea a constituit un util schimb de experienţă şi transfer de bune practici între elevi și cadre didactice din cele 6 școli partenere din Croația, Grecia, Italia, Portugalia, Spania și România.
Programul întregii săptămâni a fost bogat și diversificat, urmărindu-se dezvoltarea competențelor matematice dezvoltarea capacității de comunicare în limba engleză, adaptarea la situații noi, socializarea și munca în echipă.
Activitățile desfășurate s-au axat pe aprofundarea competenţelor ICT și utilizarea lor în orele de matematică: Kahoot, Digital tangram, jocuri inteligente, jocuri de robotică, jocuri de programare.
Vizita la „Centro Multimeios de Espinho” unde elevii au desfășurat activitățile: Planetarium “Earth in Space” și „My Weight for the Solar System”, turul cultural „Route of the Romanesque”, regiune asociată cu începuturile naționalității portugheze și croaziera pe râul Douro, au constituit experiențe minunate, care, cu siguranță nu vor fi uitate.
„Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”.
Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/05/12/parteneriat-interscolar-erasmus-la-scoala-nr-3-suceava/
Bugetul său este estimat la 26,2 miliarde EUR. Această sumă reprezintă aproape dublul finanțării de care a beneficiat programul anterior (2014-2020).
Programul pentru perioada 2021-2027 pune un accent puternic pe incluziunea socială, pe tranziția verde și pe cea digitală și pe promovarea participării tinerilor la viața democratică.
Sprijină prioritățile și activitățile definite în contextul Spațiului european al educației, în Planul de acțiune pentru educația digitală și în Agenda pentru competențe în Europa. În același timp, programul
- sprijină Pilonul european al drepturilor sociale
- pune în aplicare Strategia UE pentru tineret 2019-2027
- dezvoltă dimensiunea europeană în domeniul sportului.