full screen background image
Premiile Eminescu

Premiile EMINESCU “TEIUL DE AUR” și “TEIUL DE ARGINT”

Premiile EMINESCU “TEIUL DE AUR” și “TEIUL DE ARGINT” au fost decernate sâmbătă, 18 iunie.

Proiectul, inițiat de Editura Geea, aduce, în faţa publicului, şi alte modalităţi de exprimare a operei eminesciene, prin arte vizuale, literatură, numismatică, muzică, dans sau folclor.

Ediţia a XXI-a(I) a avut loc la Biblioteca Județeană Mihai Eminescu din Botoșani.

LITERATURĂ

Academicianul George Păun a primit PREMIUL DE EXCELENȚĂ  la secțiunea LITERATURĂ, pentru Opera Omnia.

Criticul și istoricul literar TUDOR NEDELCEA și matematicianul și omul de cultură VIOREL DINESCU, membru al Academiei Europei, au primit medalia TEIUL DE AUR  pentru promovarea operei eminesciene și patrimoniului cultural românesc.

TEIUL DE ARGINT  fost acordat redactorului de emisiuni în limba română la Radio Ucraina, MARIN GHERMAN,  pentru promovarea operei eminesciene și patrimoniului cultural românesc.

Premiile Eminescu Premiile EminescuPremiile Eminescu

ARTE VIZUALE

La secțiunea ARTE VIZUALE, medalia TEIUL DE AUR  a fost acordată artistului plastic MARILENA MURARIU,  pentru complexitatea imagistică a compoziției plastice, iar medalia TEIUL DE ARGINT artistului plastic OVIDIU BUZEC , pentru expresivitatea compozițională și cromatică.

Premiile EminescuPremiile Eminescu

COLECȚII ȘI COLECȚIONAR

Ziaristul  TRAIAN APETREI a fost medaliat cu TEIUL DE AUR la secțiunea COLECȚII ȘI COLECȚIONARI,  pentru Promovarea patrimoniului cultural românesc. Prima medalie TEIUL de AUR i-a fost acordată în urmă cu 10 ani.

Premiile Eminescu

BIBLIOTECONOMIE

Bibliotecarul MIHAI CORNACI a primit medalia TEIUL DE AUR la secțiunea BIBLIOTECONOMIE, pentru implicarea activă în diversificarea  serviciilor de bibliotecă prin organizarea și promovarea expozițiilor tematice speciale. El a mai fost medaliat cu TEIUL DE AUR în anul 2002.

Premiile Eminescu

Juriul concursului a fost alcătuit din:

Academician MIHAI CIMPOI, președinte de onoare, NICOLAE GEORGESCU,  președinte al juriului, LUCIA PUȘCAȘU , artist plastic, MARIA BILASEVSCIII – critic de artă, ERSILIA IACOB, manager al Bibliotecii județene “Mihai Eminescu” Botoșani, MIHAI CORNACI – consilier al Societății Numismatice Române ELENA CONDREI, fondator al PREMIILOR EMINESCU TEIUL DE AUR Și TEIUL DE ARGINT.

Manifestarea a fost organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană Mihai Eminescu.

Vă recomandăm să citiți și:

Colocviul de exegeză de la Ipotești. Ediția a VI-a

comments

comments