full screen background image

Noi proiecte de colaborare Suceava – Bruxelles

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a întîlnit la Bruxelles cu ambasadoarea României în Regatul Belgiei Excelența Sa Andreea Păstârnac şi cu adjunctul ambasadei, Doru Hrișcă,care este buvovinean.

Lungu a avut o intîlnire la Primăria Schaerbeek din Capitala Belgiei cu doamna primar Cecile Jodogone și cu viceprimarul Quentin van den Hove.

Cu acest oraș, municipiul Suceava are aprobat în Consiliul local un Acord de Parteneriat, aici lucrând foarte mulți suceveni, în Consiliul local din Schaerbeek fiind prezenți trei români.

Tranziția verde, energia regenerabilă si orașul inteligent au fost temele abordate în cadrul discuțiilor.

“Am convenit să dezvoltăm colaborarea și în domeniul fondurilor europene, fiind felicitați de către reprezentanții ambasadei şi ai primăriei Schaerbeek pentru selectarea noastră în 100 de orașe europene. Vom continua schimbul de experiență intre cele doua orașe în domeniul educaţiei, cultural, administrativ, al afacerilor şi în domeniul sportiv. Am convenit organizarea unui concert dedicat culturii române în luna decembrie 2022. Doamne ajută!”, a declarat Lungu.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/06/13/suceava-participa-la-lansarea-proiectului-100-de-orase-inteligente-si-neutre-climatic-pana-in-anul-2030/

 

comments

comments