full screen background image

Liviu Dragnea, despre scandalul pensiilor private: Conducerea ASF va fi demisă

Nu s-a pus niciodată problema naţionalizării fondului de pensii private și totul este un zvon lansat de Mişu Negriţoiu, şeful ASF, și de către grupul olandez ING. Este declaraţia preşedintelui PSD Liviu Dragnea care consideră că guvernul ar trebui să ceară explicații Ambasadei Olandei și conducerii grupului ING, din care face parte și fondul privat de pensii NN.

Liviu Dragnea spune că acest scandal este pornit de la Mișu Negrițoiu, care este președintele ASF, care știe foarte bine că, în foarte scurt timp Parlamentul va demite toată conducerea ASF. Ceea ce a făcut această companie de asigurări, poate puteau să o facă în România, poate puteau să o facă într-o colonie sau o fostă colonie olandeză, în România nu este permis așa ceva. Poate sunt supărați pe corvete, dar nu poți să pornești un asemenea scandal din nimic, pentru că nu există nici în programul de guvernare, nici vreo discuție în Guvern, nici în Coaliție, nici în Parlament despre așa ceva. ASF-ul, Guvernul și Ministerul de Finanțe să sancționeze foarte dur, pentru că trebuie să fie un exemplu și pentru celelalte multinaționale din România, care fac zeci de miliarde în România și care își bat joc de români și de statul român.

“Nu cred că Guvernul României ar trebui să ceară explicații la Ambasada Olandei și la guvernul olandez și la conducerea ING din Olanda pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate puteau să o facă (…) într-o fostă colonie olandeză. În România nu este pemis așa ceva.”

Mișu Negrițoiu nu a putut fi contactat până în acest moment.

STIRI.TVR.RO

comments

comments