full screen background image

Doza de educaţie: Noroc cu anii!

DDE (Doza de educaţie) – Săptămâna trecută a fost ziua unei foarte bune prietene. Zic foarte bune și nu cea mai bună, pentru că pentru asta ar fi trebuit să am ceva termene de comparație. Spunea cu câteva zile în urmă că i-a luat câteva secunde, gândind că i se apropie aniversarea, să-și dea seama câți ani împlinește. Oricum, i-a sunat bine numărul, spunând că 46 are rezonanțe mai domoale decât 47. Poate pentru că e un număr cu soț… iar de la o vreme realizăm cu toții că e parcă mai bine cu soț, decât fără soț…

Draga de ea arată oricum mult mai bine decât multe alte personaje feminine de treizeci și… așa că nu-și face prea multe probleme în privința numărului. Cel puțin la nivel declarativ. Și bine face, căci ajută enorm la starea de bine să verbalizăm pozitiv cele prin care trecem.

Îmi place cum gândește în privința anilor poate și pentru că îi mergem în pas de plimbare, umăr lângă umăr, și-mi mai dă și mie câte un cot când mă apucă nostalgia. De fapt am mai spus-o și eu… Să aduni ani poate fi chiar fain de tot! Depinde cum privești adunarea lor. Pentru că dacă îi aduni cu folos, nu doar pentru tine ci cu generozitate și pentru ceilalți, poate fi chiar o binecuvântare.

Mai mulți ani înseamnă mai multe experiențe, mai multe amintiri, mai multe perspective din care să-ți proiectezi viitorul, mai multe emoții, mai mulți oameni de la care înveți despre a face sau a nu face ca ei… mai multe rochii în dulap (chiar dacă nu toate îți mai sunt pe măsură) și mai multe perechi de pantofi de toate culorile (aici problema e mai mică, pentru că măsura se schimbă mai greu).

Carevasăzică, chestiunea aceasta cu trecere anilor, oricum ai da-o e pe plus, dacă o privești șezând în unghiul acela luminos care îți spune că noroc că ți-au trecut mai mulți ani în care ai adunat mulțime de experiențele care îți vor calibra experiențele viitoare, noroc că ai întâlnit mulțime de oameni din care nici unul nu este fundamental bun sau rău, noroc că nu doar rochiile au rămas mici, ci i-ai rămas mică și copilului care te-a depășit nu doar în înălțime.

Noroc cu anii care trec cu folos, indiferent câți ați adunat anul acesta!

prof. Maria Adriana Nichitean

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/06/10/dde-de-asemenea-stim-sa-vorbim-si-in-alte-limbi/

comments

comments