full screen background image
Seminarul

Seminarul Teologic din Botoșani are un nou profil

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” a inclus în planul de școlarizare 2022-2023 şi o clasă de Ştiinţe sociale, cu 26 de locuri. Acest profil a fost autorizat de Ministerul Educației, în urma demersurilor făcute de conducerea instituţiei.   Potrivit conducerii seminarului, acest profil este foarte solicitat de absolvenții claselor a VIII-a, punctul forte fiind reprezentat de faptul că elevii beneficiază de multiple posibilități de a se înscrie la diferite instituții de învățământ superior.

25 de ani de activitate

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani există o echipă de cadre didactice care a dovedit pe parcursul celor peste 25 de ani de activitate pregătirea și disponibilitatea de a susține demersul educativ al tuturor celor care au studiat aici, dobândind, în acest sens, o experiență bogată.

Obiectivul principal al echipei noastre l-a constituit mereu crearea unor experiențe de învățare care să atragă elevii, predarea fiind una de tip interactiv, care să familiarizeze elevii cu toate noțiunile fiecărei materii din programă. Un alt punct forte îl reprezintă preocuparea constantă pentru dezvoltarea personală a acestora, având în vedere că elevii se află în stadiul în care aceștia își conturează personalitatea și încep să se orienteze din punct de vedere profesional”, a declarat preotul profesor dr. Daniel Dascălu, directorul Seminarului Teologic „Sfântul Gheorghe”.

Ore într-un singur schimb

Potrivit oficialului, un avantaj îl reprezintă şi faptul că în unitate activitatea didactică se desfăşoară într-un singur schimb, în intervalul orar 8:00-14:00. Orarul săptămânal cuprinde: materii din curriculum național, club de teatru, proiecte Erasmus+, proiecte educaționale și de dezvoltare personală.

Absolvenții de gimnaziu se pot înscrie la acest profil după susținerea examenului de Evaluare Națională, utilizând codul 185 din broșura de admitere.

Seminarul

Vă recomandăm să citiți și:

comments

comments