full screen background image
Iulian Rotariu

Iulian Rotariu după experiența din Africa: mai slab, dar mai puternic

Pompierul campion Iulian Rotariu s-a întors acasă din Namibia, unde a reprezentat România la ultramaratonul The Track, unul dintre cele mai dure din lume.

Timp de 10 zile a alergat 520 de km în cele mai grele condiții pentru a sus
ține cauza copiilor cu autism.
A fost un adversar puternic pentru elvețianul Marco Jaeggi, ocupantul locului 1 și a ajuns al doilea la linia de finish după ce a condus două din cele 9 etape în care a avut de înfruntat temperaturi extreme, ziua peste 50 de grade, noaptea sub zero grade.

„Am intrat în cursă cu 62 de kilograme și jumătate și am ieșit cu 54 de kilograme” a declarat pompierul botoșănean.

De la -40 la +45 de grade

Iulian Rotariu a alergat în Namibia la nici patru luni de la câștigarea ultramaratonului NOMAD din Laponia Finlandeză, unde alergat non-stop 237 de kilometri în 48 de ore, la temperaturi de minus 40 de grade. Acum a parcurs, zilnic, a parcurs între 37 și 137 de km. La fel ca și celelalte ultramaratoane, această cursă a fost autosusţinută, participanții purtând echipamentul şi hrana într-un rucsac de numai 15 kilograme. Ultima etapă a fost cea mai grea.
Pentru a face față acestor provocări, pompierul Iulian Rotariu, care nu este sportiv de performanță, se antrenează în Pădurea Rediu, unde aleargă zilnic 3 sau 4 ore între 30 și 40 de km.

De 5 ori campion

În vârstă de 46 ani, Iulian a participat și a câștigat toate cele cinci curse extreme organizate în Australia, Mozambic, Vietnam, Bolivia și Laponia Finlandeză, în care a alergat, în total, 1.539 de km, aproximativ echivalentul distanței rutiere între București și Milano.

Nu numai că a reuşit să se claseze pe locul I, dar și să stabilească, de două ori (Australia și Bolivia) un record al întrecerilor.

Peste 5 săptămâni va alerga din nou, de această două zile dată non-stop 140 de km într-o cursă organizată în Alpii Norvegieni, aproape de Cercul Polar.

Iulian a împărtășit din experiența sa în Africa:

Vă recomandăm să citiți și

Iulian Rotariu – o nouă provocare: The Track Namibia

comments

comments