full screen background image
Maratonul de Business

Maratonul de Business – turneu pentru dezvoltare economică

Maratonul de Business se desfășoară în perioada 25-27 mai 2022 în regiunea de nord-est a României, cu scopul de a explora și identifica noi oportunități de afaceri, de colaborare și de parteneriat  și de a oferi soluții adaptate pentru dezvoltarea proiectelor publice și private din zonă.

Municipiul Botoșani a fost, vineri, gazda unei întâlniri de excepție pe teme economice, organizate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România, cu sprijinul Agenției Consulare a Franței la Iași și Alianței Franceze Suceava.

Evenimentul a reunit la Formens, una dintre companiile de top ale industriei botoșănene și care are acționariat francez, experți și reprezentanți din partea autorităților publice, reprezentanți ai comunității de afaceri franco-române.

Aceștia au adus în prim-plan competitivitatea economică din zona de est a țării, oportunitățile de investiții, finanțare și dezvoltare a proiectelor sectoriale, în serviciul întregii comunități.

Împreună pentru dezvoltarea județului

În cadrul întâlnirii au fost abordate teme precum atractivitatea economică a orașelor și zonelor metropolitane, resursele umane, parteneriatul  între mediul public și cel privat, proiectele de investiții, infrastructura de transport, de turism și de sănătate, dar și colaborarea dintre comunitatea de afaceri și mediul academic.

 Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a adus în prim plan investițiile derulate pentru dezvoltarea județului, în special în lucrări de infrastructură.

La rândul său, primarul Cosmin Andrei a arătat că Municipiul Botoșani a faciltat înființarea extensiunii universitare a Universității A. I. Cuza din Iași, care, din octombrie 2021, pregătește specialiști pentru mai multe domenii de activitate, necesare dezvoltării județului.

Maratoanele de Business sunt un nou concept de evenimente de business, lansat în martie 2019, care concentrează într-o perioadă scurtă, de numai câteva zile, numeroase evenimente cu profiluri diferite atât în capitală, cât și în țară. Acestea au rolul de a reuni mediul de afaceri, academic, precum și autoritățile publice în jurul unor subiecte și provocări socio-economice ale căror soluții pot fi găsite prin colaborare.

Despre CCIFER

Fondată în anul 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez.  Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităților, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 550 de companii franceze și române, a căror cifră de afaceri însumează 18 mld de euro și generează peste 125.000 de locuri de muncă directe. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice.

Vă recomandăm să citiți și:

Artiști români pentru artiști ucraineni. Spectacol caritabil la Teatrul “Mihai Eminescu” din Botoșani

comments

comments