full screen background image

Variola Maimuței. Sfaturile medicului

De la începutul lunii mai 2022, mai multe țări din regiunea europeană a Organizației Mondiale a Sănătății au raportat cazuri confirmate sau probabile de Variola Maimuței.

Medicii ne recomandă să nu intrăm în panică.

„Această patologie nu are un grad de infecțiozitate mare așa cum s-a întâmplat în cazul Sars-CoV-2, al Varicelei sau a altor boli infecto-contagioase. Modalitatea de transmitere este contact direct prelungit cu persoana infectată, prin fluidele corporale și picături respiratorii mari”, a declarat medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Simptomele Variolei Maimuței

„Simptomatologia nu este doar una specifică acestei patologii. Se manifestă ca un sindrom pseudo-gripal, febră, dureri de cap, dureri musculare, de oase și creșterea dimensiunii ganglionilor”.

Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași:

Ce este de fapt Variola Maimuței

Majoritatea pacienților se recuperează în câteva săptămâni, fără tratament. Mai multe detalii despre acest virus, Variola Maimuței, ne spune medicul Florin Roșu:

Ministerul Sănătății a publicat duminică, 22 mai, un ghid în care preia recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, oferă informații despre acest subiect și răspunde a cele mai frecvente întrebări puse de oameni în legătură cu Variola Maimuței.

Sursa foto: Dobrogea TV

Vă recomandăm să citiți și:

Legea vaccinării, adoptată în plenul Senatului

VIDEO | Miocardita după boala COVID-19, mult mai frecventă decât după vaccinare

comments

comments