full screen background image

Revine competiția „Planeta azi și mâine”

Asociația ACVO și compania ApaVital, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, organizează a treia ediție a concursului ”Planeta azi și mâine” destinat elevilor din clasele primare. La această ediție vor participa elevii de clasa a IV-a din unitățile de învățământ din Pașcani și suburbii, scopul proiectului fiind de  a trage un semnal de alarmă în privința degradării constante a mediului înconjurător.

S-au înscris la concurs 196 de copii din cinci școli: Liceul Teoretic ”Miron Costin”, Liceul Tehnologic Economic ”Nicolae Iorga”, Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” Pașcani, Școala Gimnazială Gâștești și Școala Gimnazială ”Iordache Cantacuzino”. Elevii din fiecare clasă înscrisă în competiție vor lucra în echipă pentru a realiza două machete: una care să reflecte modul în care percep planeta acum și o alta care să arate planeta unui viitor ideal.  Machetele,  realizate din materiale reciclabile, vor fi expuse în sediul  Primăriei Pașcani la finalul lunii mai, iar festivitata de premiere va avea loc la începutul lunii iunie, pe esplanada din fața instituției. 

„După doi ani în care nu am putut organiza evenimente mari cu copii, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, așteptăm cu nerăbdare să fim din nou în mijlocul lor, să ne bucurăm de ce vor crea, să aflăm cum cred ei că ar trebui să arate planeta viitorului, să înțelegem ce trebuie să facem noi, adulții, pentru a le oferi acel deziderat. Am fost impresionați de machetele realizate în cadrul primei ediții și suntem siguri că lucrările elevilor de acum vor fi cel puțin la fel de reușite. Le urăm tuturor inspirație și succes”, a spus dr.ing. Mihail Doruș, Președintele Asociației ACVO.  

„Pentru noi cantacuzinii, provocarea lansată de Asociația ACVO reprezintă încă un prilej să demonstrăm că suntem capabili să analizăm critic problemele de care ‹‹suferă Pământul›› și să gândim creativ soluții care să rezolve aceste probleme. În anul 2019, am fost câștigătorii Premiului excepțional. Toți elevii clasei a IV-a D, au primit ghiozdane și dulciuri! Mulțumim ACVO pentru că motivează elevii  și-i responsabilizează în același timp!”, a precizat prof. Angela Rotaru, Responsabil Comisia Proiecte Educative de la Școala Gimnazială ”Iordache Cantacuzino” Pașcani. 

Proiectul ”Planeta azi și mâine” face parte dintre acțiunile ACVO dedicate mediului înconjurător. Primele două ediții ale competiției au avut la Pașcani, în anul 2019, și la Erbiceni și Mădârjac, în anul 2021, atunci când, fiind imposibil lucrul în echipă din cauza pandemiei, elevii au realizat desene individual. 

Vă recomandăm să citiți și:

VIDEO | FIICODE competiție națională adresată pasionaților de programare

Competiție națională pentru elevi, la Iași

comments

comments