full screen background image

Nou punct vamal cu Ucraina, la Vicovu de Sus

Președintele Consiliului Județean Suceava, GHEORGHE FLUTUR, a participat, în Vama Siret, la o întâlnire cu președintele Autorității Vamale Române și cu șeful Serviciului Vamal din Ucraina, la care au mai fost prezenți reprezentanți ai Comisiei Europene în Ucraina.

Discuțiile au vizat redeschiderea unor puncte de frontieră între România și Ucraina, printre care și cel de la Vicovu de Sus.

FLUTUR a precizat că deschiderea acestuia este “imperios necesară”, având în vedere supra-aglomerarea traficului rutier în Vama Siret.

El și-a exprimat speranța că alte 3 puncte de trecere a frontierei vor mai fi deschise în județul Suceava, cu sprijin financiar de la Uniunea Europeană.

 

 

S-a mai hotărât ca transporturile umanitare pentru Ucraina vor avea antemergător din orașul Siret până în Vamă, pentru a nu aștepta la coadă.

Decizia a fost luată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, care a analizat situația generată de blocajele în trafic înregistrate în zona Punctului de Trecere a Frontierei.

Pentru decongestionarea circulației, au fost suplimentate echipele instituțiilor cu atribuții în domeniu – Biroul Vamal Siret, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră, Direcția Sanitar Veterinară, Autoritatea Rutieră, Inspectoratul de Carantină Fitosanitară Vamală Siret și structurile Ministerului de Interne.

Ajutoarele umanitare care tranzitează Vama Siret spre Ucraina sunt oferite de întreaga Uniune Europeană.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/03/10/centrul-logistic-european-pentru-ajutoare-destinate-ucrainei-a-devenit-operational/

 

 

 

comments

comments