Iulian Rotariu a pornit astăzi într-o nouă competiție extremă The Track -Namibia. În perioada 18 – 27 mai, pompierul botoșănean va reprezenta România la acest ultramaraton.
Alături de alți 20 dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume înscriși în competiție, plutonierul adjutant are de alergat 520 de kilometri, în nouă etape.
Cursa este organizată de Canal Aventure, iar startul s-a dat din Valea Lunii până la tabăra râului Swakop, unde va înnopta. Va alerga 37 de kilometri.
Etapa cea mai grea
Cea mai grea probă va fi etapa a 9-a, programată a se desfășura pe 27 mai, când cei rămași în cursă vor trebui să parcurgă 137 kilometri, de la Naukluftberge la Sesriem.
La fel ca și celelalte ultramaratoane, această cursă va fi tot autosusţinută. Participanții își poartă echipamentul şi hrana într-un rucsac, care nu trebuie să depășească 15 kilograme. Vor avea de înfruntat temperaturi de peste 50 de grade pe timp de zi și sub zero grade pe timp de noapte, canioane modelate de eroziune și vânt și dune de nisip uriașe.
Și de această dată, angajatul ISU Botoșani va susține cauza părinților copiilor cu autism din Botoșani.
Iulian nu este la prima experiență în deșertul Namibia, considerat cel mai vechi de pe planetă.
În 2017 a participat la un ultramaraton de 250 de kilometri, organizat de 4 Deserts.
De această dată, dificultatea este dată de faptul că are de parcurs o distanță dublă și că va alerga doar în desert și nu pe malul oceanului Atlantic, așa cum a fost în urmă cu cinci ani.
De 5 ori CAMPION
În vârstă de 46 ani, Iulian a participat și a câștigat toate cele cinci curse extreme organizate în Australia (522 km – șapte etape), Mozambic (220 km – cinci etape), Vietnam (160 km în patru etape), Bolivia (220km – în șase etape) și Laponia Finlandeză (237 kilometri în 48 de ore de alergare non-stop).
Nu numai că a reuşit să se claseze pe locul I, dar și să stabilească, de două ori (Australia și Bolivia) un record al întrecerilor.
Subofiţer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, plutonier adjutant Iulian Rotariu a participat la mai multe competiţii de anduranţă, alergând în scop caritabil, pentru a sprijini activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.
Vă recomandăm să citiți și:
Expoziția „Galeria de maeștri” la Galeriile de Artă din Botoșani