full screen background image

DSP Neamț în control la 2 spitale

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Neamț au efectuat controale la 2 spitale, depistând o serie de nereguli.

La Spitalul Județean nu au fost îndeplinite renovarea, igienizarea și modernizarea Pavilionului Boli Infecțioase, renovarea Pavilionului Medicină Internă, extinderea și reabilitarea Pavilion Oncologie, igienizarea sălii de așteptare UPU și înlocuirea ascensoarelor Pavilionului Chirurgical.

De asemenea, nu este asigurată structura de spitalizare de zi, efectuarea lucrărilor de reparații, curățenie și igienizare a spațiilor și a instalației sanitare din Secția Boli Infecțioase și amenajare camerii atraumatică la Secția Psihiatrie.

Accesul vizitatorilor și pacienților în curtea Spitalului Județean Neamț este neorganizat – accesul se face atât pe scări, cât și auto, nu există un sistem de monitorizare și informare a vizitatorilor și pacienților care se adresează spitalului.

Alte nereguli depistate de controalele DSP la cel mai important spital din județ – nu este asigurată rezerva de apă, vestiarele pentru personal sunt amplasate în locuri necorespunzătoare şi în spaţii neigienizate, grupurile sanitare sunt insuficiente,  iar tâmplăria interioară și mobilierul din unele secții este degradat.

Pentru neconformitățile constatate, inspectorii sanitari au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 35 mii lei.

La Spitalul Municipal Roman, sunt deficiențe în ceea ce privește modernizarea Compartimentului sterilizare centrală, amenajarea Compartimentului de spitalizare de zi și proiectarea spațiului de colectare a apelor uzate.

Stația centrală de sterilizare necesită lucrări de reamenajare a spațiilor, nu există lift pentru transportul truselor cu instrumentar, în unele secții colectarea deșeurilor periculoase și depozitarea este făcută în recipiente neavizate sanitar și nu sunt finalizate lucrările de reparații și dotare a spațiilor pentru depozitarea echipamentelor de curățenie pe unele secții.

Inspectorii DSP au amendat spitalul romașcan cu 19.600 lei.

 

VĂ MAI RECOMANDĂM SĂ CITIȚI

Primăria Piatra Neamț continuă procesul de digitalizare
Expoziție de prezentare a coroanei reginei Maria – la Complexul Muzeal Național Neamț

 

 

comments

comments