full screen background image

Costel Alexe, un nou dosar la DNA

Costel Alexe, fost ministru al Mediului, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași a fost trimis în judecată într-un dosar cu angajări și detașări suspecte descoperite la o instituție subordonată. Acuzația adusă de procurorii DNA este de abuz în serviciu în formă continuată.

Șeful CJ Iași a fost luni la sediul DNA Iași, unde procurorii i-au adus la cunoștință noua calitate procesuară, și anume de inculpat, în dosarul detașărilor de la Școala Populară de Arte.

Alexe este cercetat pentru că, în noiembrie 2020 și-ar fi numit consilierul personal, pe Vlad Baba, în funcția de director al instituției subordonate. Coincidența face că, în aceeași zi, Vlad Baba ar fi putut să fie angajat la Consiliul Județean și ulterior să fie detașat la Școala Populară de Arte, cu semnătura lui Costel Alexe.

Tot din pix, în repetate rânduri, Costel Alexe i-ar fi prelungit detașarea lui Vlad Baba deși acesta din urmă nu întrunea cerințele prevăzute de lege pentru ocuparea funcției.

Totul a ieșit la iveală în timp ce procurorii DNA cercetau mai multe angajări ilegale făcute Vlad Baba, respectiv de referent economic, șef serviciu artistic, consilier financiar. Referitor la noua măsură luată de procurorii DNA, Costel Alexe a declarat că are încredere că justiția va face dreptate pentru că el a acționat conform legii.

Vă recomandăm să citiți și:

Iași: Apel de proiecte pentru dezvoltare economică-socială

În luna martie va fi lansat apelul de proiecte pentru investiţiile de racordare la gaze naturale

comments

comments