full screen background image

Premii pentru elevii Liceului Special „Moldova”

Opt elevi din cadrul Liceului Special „Moldova” din Târgu Frumos au participat la a 34-a ediție a Concursului Național pe discipline pentru elevi cu deficiențe de vedere. Acesta a avut loc la Liceul Special pentru Deficiențe de vedere din Cluj-Napoca.

Competiția dintre elevii claselor VIII-a/XII -a a fost la disciplinele Limbă și literatură românăMatematicăLimba Engleză, IstorieTIC, Citire corectă și rapidă Braille. 

Elevii Liceului Special „Moldova” din Târgu Frumos au câștigat premii la toate categoriile. O probă specifică elevilor nevăzători este cea de Citire corectă și rapidă Braille la care participă câte un elev de la gimnaziu și un elev de liceu. Unitatea de învățământ din Târgu Frumos a fost reprezentat anul acesta de elevele Frona Livia din clasa a XI –a A, care a obținut Locul I, și Ciornohac Octavia Anamaria din clasa a VII –a, care a obținut Locul al II –lea la această probă, impunându-se prin corectitudinea și rapiditatea citirii la prima „vedere” a unui text scris braille.

În etapa finală a concursului, elevii Liceului Special „Moldova” din Târgu Frumos au fost însoțiți de către profesorii Pădurariu Adina și Haciu Ion.

Sursa foto: Facebook/CJ Iași

Vă recomandăm să citiți și:

AUDIO. Susține bursele Varlaam – toate detaliile aduse de directorul liceului, Adrian Timofti

50 de ani de la absolvirea Liceului A.T. Laurian

 

comments

comments