full screen background image

BIN LADEN, ucis de forțele speciale americane

Lupta cu terorismul înregistra, într-o zi de 2 mai, un rezultat deosebit.

În anul 2011, teroristul OSAMA BIN LADEN era ucis de către forțele speciale americane, într-un mic orășel din Pakistan, acolo unde se ascundea.

Liderul organizației Al Qaida era căutat intens, fiind considerat responsabil pentru atentatele din 2001, din New York.

Tot în contul lui fuseseră contorizate și alte atentate sângeroase – într-o sinagogă din Tunisia în 2002, în mai multe trenuri în Spania în 2004, în metroul și în autobuze din Londra în 2005 și într-o stațiune turistică din Egipt în același an – soldate cu peste 300 morți și 3 mii răniți.

Până la vârsta de 54 ani, OSAMA BIN LADEN își căpătase renumele de lider autoritar și sângeros al grupurior sale de “luptători pentru libertate” cum îi numea el sau de „teroriști fără scrupule” cum erau caracterizați de Statele Unite și țările occidentale.

După loviturile pe care le-a dat, fiind convins că este vânat în întreaga lume, a găsit adăpost în Pakistan.

Acolo a fost filat timp de câteva luni de forțele americane în colaborare cu o serie de localnici interesați să-l neutralizeze definitiv.

În zorii zilei de 2 mai 2011, trupele americane de commando au acționat rapid, împușcându-l atât pe BIN LADEN, cât și pe câțiva apropiați.

Potrivit informațiilor oficiale, cadavrul lui a fost apoi aruncat într-un loc neprecizat din Marea Arabiei.

Moartea teroristului nr. 1 al lumii a fost anunțată de președintele BARACK OBAMA, stârnind aplauze în Statele Unite și promisiuni de răzbunare în unele țări arabe.

Bogdan Diaconiţa

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/04/29/casatoria-printului-william-cu-kate-middleton/

 

comments

comments