full screen background image

Mai mulţi lucrători la frontieră de 1 mai

Având în vedere că duminică se va sărbători ziua de 1 Mai, din experiența anilor anteriori, în acest sfârșit de săptămână Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava estimează o creștere a valorilor de trafic prin punctele de trecere a frontierei.

De aceea, la nivelul Poliției de Frontieră Suceava se vor dispune toate măsurile necesare pentru reducerea timpilor de așteptare.

Pentru fluidizarea traficului, dar și pentru crearea unui climat de siguranță, instituția va suplimenta numărul de lucrători, atât la supravegherea frontierei, cât și la controlul documentelor.

Astfel, în perioada 29 aprilie – 1 mai a.c. peste 200 de polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activitățile de supraveghere și control a frontierei de stat.

Totodată, dacă situația o va impune, se vor suplimenta arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

“Menționez de asemenea faptul că se va menține în permanență legătura cu autoritățile de frontieră din Ucraina, astfel încât controlul să se desfășoare în condiții de normalitate. Recomandăm participanților la traficul transfrontalier să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei aflate la granița cu Ucraina pentru evitarea aglomerărilor. Vă mulțumim și vă dorim un sfârșit de săptămână liniștit!”, a transmis agent șef Alina Petraru – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2021/09/17/420-de-posturi-vacante-scoase-la-concurs-prin-incadrare-directa-la-nivelul-politiei-de-frontiera-romane/

 

În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea mișcărilor muncitorești în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.

În România această zi a fost sărbătorită pentru prima dată de către mișcarea socialistă în 1890. În perioada regimului comunist, de 1 mai autoritățile organizau manifestații uriașe pe marile bulevarde. Coloane de oameni, în ținute festive, scandau lozinci și purtau pancarte uriașe. După 1990, importanța propagandistică a zilei a fost minimalizată, dar oamenii se bucură de acest eveniment, sărbătorindu-l în aer liber, la iarbă verde, la mare ori la munte. În 2003, pentru prima oară în istoria postdecembristă, o confederație sindicală (Blocul Național Sindical) a încercat organizarea unei adunări populare, cu mici, bere și muzică, pentru a serba acestă zi. Criticile nu au lipsit, la fel nici acuzațiile de simpatie pro-comunistă, amintirea propagandei PCR fiind încă vie în conștiința populației.

comments

comments