full screen background image

Suceava, oraș inteligent

Oraşul Suceava a fost selectat între cele 100 de orașe europene inteligente şi neutre din punct de vedere climatic până în anul 2030.

Din România au fost selectate 3 orașe, respectiv Bucuresti, Cluj – Napoca și Suceava, din cele 13 orașe care au depus aplicaţii.

Totalul aplicaţiilor depuse la nivel european a fost de 377.

Următoarea etapă este de întocmire, semnare şi implementare de către fiecare oraș selectat a “Climate Cyty Contract“.

În primul apel al Misiunii “Oraşe inteligente şi neutre din punct de vedere climatic”, bugetul pentru oraşele selectate este de 117 milioane de euro.

“Greul abia acum începe Acțiunile în cadrul proiectului vor acoperi o gamă largă de subiecte, cum ar fi planificarea, proiectarea urbană pentru oraşe neutre din punct de vedere cimatic, mobilitatea urbană durabilă, zone cu energie pozitivă şi curată. Alăturându-se Misiunii Uniunii Europene, municipiul Suceava are în vedere reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră,creșterea eficienţei energetice la nivel local şi creșterea calității vieții în municipiul Suceava. Este o onoare pentru orașul nostru, dar și o responsabilitate! Doamne ajută!”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

 

Comitetul misiunii pentru orașe inteligente și neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei a identificat următoarea misiune: atingerea unui număr de 100 de orașe neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei până în 2030.

Misiunea privind orașele inteligente și neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei va sprijini, va promova și va pune în valoare 100 de orașe europene în transformarea lor în direcția neutralității climatice până în 2030 și va transforma aceste orașe în centre de experimentare și de inovare pentru toate orașele.

Fiecare dintre cele 100 de orașe pioniere care au acceptat misiunea de a deveni neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei până în 2030 va semna un contract municipal privind clima (Climate City Contract), ajustat la realitățile fiecărui oraș și dezvoltat printr-un proces de creare în comun, astfel încât să fie luate în considerare opiniile de la toate nivelurile.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/04/04/primaria-suceava-premiata-pentru-proiectul-autobuzelor-electrice-tpl/

comments

comments