full screen background image
Cinci

Bani de la Guvern pentru Ambulatoriul de Specialitate din Botoșani

La propunerea Ministerului Dezvoltării, județul Botoșani primește bani de la Guvern pentru construirea Ambulatoriului de specialitate și spitalizare de zi al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani.

Astăzi am primit o veste bună de la ministrul dezvoltării, Cseke Attila. Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, finanțarea construcției Ambulatoriului de specialitate și spitalizare de zi al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă.

bani de la Guvern

Un proiect major al Consiliului Județean Botoșani

Ministerul finanțează cu 64 milioane de lei investiția pentru care conducerile Consiliului Județean și unității medicale au făcut toate demersurile.

În luna februarie, Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, Doina Caba, managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, Antonela Pătrașcu, directorul Direcției Investiții și Achiziții Publice, și Bogdan Șoltuzu, reprezentantul proiectantului general, au susținut în fața reprezentanților ministerelor avizatoare proiectul noului ambulatoriu.

Astfel a fost obținut și ultimul aviz necesar pentru ca Guvernul României să emită hotărârea necesară demarării de către CNI a licitației privind realizarea investiției.

bani de la Guvern

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani:

“Este un proiect major, de peste 13 milioane de euro, și care va asigura cele mai moderne condiții pentru pacienții botoșăneni și la care echipele reunite de la Consiliul Județean și Spitalul Mavromati au muncit din greu în ultima perioadă. De acum, Compania Națională de Investiții, finanțatorul principal al investiției, va scoate la licitație proiectarea și execuția și ne vom lupta ca acest obiectiv să fie executat cât mai repede.” a declarat Doina Federovici, pre’dintele Consiliului Județean Botoșani.

Noul ambulatoriu va avea un regim de înălțime D+P+3E, cu suprafața construită de 1.066,50 mp și suprafața construită desfășurată de 5.417,81 mp. El este dimensionat pentru a asigura spațiul necesar a 34 de cabinete de specialitate, săli de investigații și săli de tratament necesare acestora, precum și spații administrative și auxiliare necesare funcționării. Sectorul de spitalizare de zi are o capacitate totală de 49 de paturi distribuite în saloane și rezerve.
Actualul ambulatoriu își derulează activitatea în două corpuri de clădire ale spitalului, care, pe lângă faptul că sunt vechi, nu sunt suficient de mari, astfel încât să se respecte toate circuitele și spațiile funcționale.

bani de la Guvern bani de la Guvern

Modernizare și la Oncologie

Tot astăzi, Consiliul Județean Botoșani a aprobat indicatorii tehnico-economici și partea de contribuție a CJ la proiectului de modernizare și extindere a Secției de Oncologie.
Investiția, de peste 6,6 milioane de euro, presupune extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire existent.
În plus, vor fi efectuate lucrări de reabilitare (termică, finisaje și instalații), recompartimentarea etajului I, iar secția va fi conformată la noua legislație în vigoare.
Prin urmare,  circuitele specifice și finisajele vor fi refăcute în concordanță cu cerințele Direcției de Sănătate Publică.
Lucrările de modernizare mai presupun redimensionarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și de gaze medicinale pentru tot corpul de clădire.
Totodată, întreaga clădire va fi recompartimentată după legislația în vigoare și va fi dotată corespunzător.

Proiecte de 20 de milioane de euro

Realizarea acestor proiecte va duce la îmbunătățirea funcționării spitalului, optimizarea activităților prestate, creșterea capacității de satisfacere a nevoilor pacienților, a ponderii și calității serviciilor medicale acordate.

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani:

Numai prin aceste proiecte vorbim de 20 de milioane de euro, fonduri pe care le-am atras pentru dezvoltarea sistemului sanitar botoșănean. Și nu ne oprim aici, pentru că, așa cum am mai spus, mai avem și alte proiecte pentru modernizarea sistemului sanitar botoșănean, pentru care căutăm acum surse de finanțare. Pe această cale, vreau să mulțumesc tuturor colegilor din Consiliul Județean și din Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”, reprezentanților firmei care a realizat Studiul de fezabilitatea și tuturor celor implicați în acest proiect pentru efortul depus și să-i rog să continuăm în acest ritm până la finalizarea investiției” a adăugat Doina Federovici.

Vă recomandăm să citiți și:

RISC DE INUNDAȚII PE MAI MULTE RÂURI DIN JUDEȚUL BOTOȘANI

comments

comments