full screen background image
plachete de onoare

Plachete de onoare pentru doi veterani de război

Cu ocazia Zilei dedicate Veteranilor de Război, prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a acordat astăzi Plachete de Onoare unor veterani de război din comuna Copălău.

Căpitan în retragere Ilie Ciornohuz și căpitan în retragere Ilie Siminiceanu au fost onorați cu respect și prețuire pentru eroismul și sacrificiul de care au dat dovadă în cel de-al doilea război mondial.

Eroi de aproape un secol

Reprezentantul Guvernului în Botoșani s-a deplasat la domiciliile celor doi veterani de război, unde le-a înmânat distincțiile.

El a fost însoțit de  comandantul Garnizoanei Botoșani, locotenent colonel Ovidiu Damian și primarul comunei Copălău, Ciprian Ivanov.

Le-am oferit aceste Plachete de Onoare în semn de prețuire și recunoaștere a meritelor.  Am rămas impresionat de poveștile de viață ale domnilor Ilie Ciornohuz și Ilie Siminiceanu. Anul acesta, în luna iulie, vor împlini frumoasa vârstă de 100 de ani. Dumnezeu să-i binecuvânteze!” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Ziua Veteranilor de Război este marcată anual la 29 aprilie, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.

plachete de onoare plachete de onoare plachete de onoare plachete de onoare plachete de onoare

Festivități dedicate veteranilor de război

Ziua Veteranilor de Război va fi marcată vineri în municipiul Botoșani.

Organizate de Instituția Prefectului și Garnizoana Militară Botoșani, festivitățile vor avea loc  începând cu ora 12, în fața Monumentul Eroilor căzuți în Al Doilea Război Mondial aflat în intersecția străzilor Cuza Vodă și Calea Națională.

La ceremonii vor participa, pe lângă oficialitățile locale, veterani de război, reprezentanți ai asociațiilor veteranilor de război și cadrelor militare în rezervă și retragere, reprezentanți ai Asociației „Cultul Eroilor” dar și ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități.

Totodată, și-au anunțat participarea parlamentari și reprezentanți ai partidelor politice, comandanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne, comandanții unităților militare 01251 și 01189 Botoșani.

După salutul Drapelului de luptă, trecerea în revistă a detașamentului de onoare de către prefectul județului și comandantul garnizoanei Botoșani, va fi intonat Imnul Național al României. Apoi care va fi oficiat un serviciu religios.

Ulterior, cei prezenți vor rosti scurte alocuțiuni referitoare la însemnătatea “Zilei Veteranilor de Război” și vor fi depuse coroane și jerbe de flori.

Festivitățile se vor încheia cu defilarea detașamentului de onoare.

plachete de onoare plachete de onoare plachete de onoare plachete de onoare plachete de onoare

Vă recomandăm să citiți și:

BANI DE LA GUVERN PENTRU AMBULATORIUL DE SPECIALITATE DIN BOTOȘANI

comments

comments