La propunerea Ministerului Dezvoltării, județul Botoșani primește bani de la Guvern pentru construirea Ambulatoriului de specialitate și spitalizare de zi al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani.
”Astăzi am primit o veste bună de la ministrul dezvoltării, Cseke Attila. Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, finanțarea construcției Ambulatoriului de specialitate și spitalizare de zi al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă.
Un proiect major al Consiliului Județean Botoșani
Ministerul finanțează cu 64 milioane de lei investiția pentru care conducerile Consiliului Județean și unității medicale au făcut toate demersurile.
În luna februarie, Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, Doina Caba, managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, Antonela Pătrașcu, directorul Direcției Investiții și Achiziții Publice, și Bogdan Șoltuzu, reprezentantul proiectantului general, au susținut în fața reprezentanților ministerelor avizatoare proiectul noului ambulatoriu.
Astfel a fost obținut și ultimul aviz necesar pentru ca Guvernul României să emită hotărârea necesară demarării de către CNI a licitației privind realizarea investiției.
Doina Federovici, președintele CJ Botoșani:
“Este un proiect major, de peste 13 milioane de euro, și care va asigura cele mai moderne condiții pentru pacienții botoșăneni și la care echipele reunite de la Consiliul Județean și Spitalul Mavromati au muncit din greu în ultima perioadă. De acum, Compania Națională de Investiții, finanțatorul principal al investiției, va scoate la licitație proiectarea și execuția și ne vom lupta ca acest obiectiv să fie executat cât mai repede.” a declarat Doina Federovici, pre’dintele Consiliului Județean Botoșani.
Noul ambulatoriu va avea un regim de înălțime D+P+3E, cu suprafața construită de 1.066,50 mp și suprafața construită desfășurată de 5.417,81 mp. El este dimensionat pentru a asigura spațiul necesar a 34 de cabinete de specialitate, săli de investigații și săli de tratament necesare acestora, precum și spații administrative și auxiliare necesare funcționării. Sectorul de spitalizare de zi are o capacitate totală de 49 de paturi distribuite în saloane și rezerve.
Actualul ambulatoriu își derulează activitatea în două corpuri de clădire ale spitalului, care, pe lângă faptul că sunt vechi, nu sunt suficient de mari, astfel încât să se respecte toate circuitele și spațiile funcționale.
Modernizare și la Oncologie
Proiecte de 20 de milioane de euro
Doina Federovici, președintele CJ Botoșani:
Vă recomandăm să citiți și:
RISC DE INUNDAȚII PE MAI MULTE RÂURI DIN JUDEȚUL BOTOȘANI