full screen background image

Ministerul Apărării Naționale recrutează soldați gradați profesioniști

Țintește sus! FII CEL MAI BUN !

Ești o persoană dinamică, energică, ești atras de ținuta și activitatea militară ? Acum este momentul ! Alege o carieră plină de satisfacții – cariera militară !

****

Au început înscrierile pentru posturile de soldat gradat profesionist pentru anul de instruire 2022.

Ministerul Apărării Naționale continuă procesul de recrutare pentru posturile de soldat gradat profesionist

Centrul militar județean Botoșani, prin biroul informare-recrutare, în perioada 02 mai 2022 – 17 iunie 2022, desfășoară o campanie de recrutare pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de soldat gradat profesionist în Armata României.

Astfel, pentru anul 2022 sunt disponibile 1049 posturi de soldat gradat profesionist, în unități militare din municipiul București și 32 județe – Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Prezentarea în detaliu a Planului de recrutare a candidaților pentru posturile de soldat gradat profesionist în activitate care conține numărul de posturi pe arme/specialități militare, pe unități militare și localitățile de dispunere a acestora se face doar la sediul biroului informare-recrutare, iar fiecare candidat ce se va înscrie poate avea maxim 3 (trei) opțiuni ( arme/specialități militare – afișate la sediul biroului informare-recrutare).

Se pot înscrie persoanele de cetățenie română cu domiciliul stabil în România de cel puțin 6 luni la data depunerii cererii de înscriere, cu vârsta minimă de 18 ani și care nu depășesc vârsta de 45 ani la data finalizării programului de instruire și care sunt absolvenți cel puțin al ciclului inferior liceal (în conformitate cu Legea nr. 1/2011 – Legea educației naționale cu modificările și completările ulterioare).

Candidații trebuie să îndeplinească o serie de criterii de recrutate generale și specifice. Pentru o informare detaliată privind criteriile dar și documentele necesare întocmirii dosarului de candidat, botoșănenii interesați sunt așteptați la sediul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Botoșani, situat în strada Sucevei nr. 2, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi și vineri între orele 08.30-16.30 și marți între orele 10.30-18.30.

Informațiile suplimentare se pot obține la telefoanele 0231-518086 sau 0231-512495, 0231-512850, int. 104, 106.

Ce documente sunt necesare

La prezentarea la sediul biroul informare-recrutare, pentru înscriere potențialii candidați se vor avea asupra lor actul de identitate, permisul de conducere(unde este cazul – categoriile B,C) și vor fi informați cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare și selecție, respectiv unitatea militară în care urmează să susțină probele de selecție, unitatea sanitară militară unde urmează să susțină examinarea medicală, unitatea militară/centrul de instruire și perioada în care se va executa programul de instruire.

Etape de repartizare

Pentru a participa la concursul de repartizare pe arme/specialități militare și unități militare, candidații vor parcurge următoarele etape:

–        prezentarea la sediul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Botoșani în vederea recrutării (înscrierii) candidaților pentru participarea la probele de selecție  în perioada 02 mai 2022 – 17 iunie 2022;

–        susținerea a două teste aptitudinale, care sunt apreciate cu „Admis” sau „Respins” (de evaluare psihologică și de evaluare a aptitudinilor fizice), la Centrul zonal de selecție și orientare Câmpulung Moldovenesc – în perioada: 23 mai 2022 – 24 iunie 2022;

–        efectuarea unui examen medical la o clinică militară – cea mai apropiată fiind Spitalul Clinic de Urgență Militar „Doctor IACOB CZIHAC” – IAȘI – str, Berthelot Henri Mathias, nr. 7 – 9- IAȘI – în perioada:  06 iunie 2022 – 01 iulie 2022;

–        efectuarea examinării/evaluării aptitudinale medicale și/sau evaluări psihologice a aptitudinilor speciale (doar candidații care optează la înscriere pentru armele/specialitățile militare: 1. care necesită conducerea tehnicii specifice auto, 2. din cadrul Forțelor Navale, 3. din cadrul Forțelor Aeriene) – în perioada: – 20 iunie 2022 – 15 iulie 2022;

–        finalizarea dosarului de candidat – numai după parcurgerea tuturor etapelor anterioare la sediul biroului informare-recrutare – până la data de 22 iulie 2022;

–        repartizarea pe unități militare, arme, servicii și specialități militare a candidaților ce au finalizat dosarul de candidat:

–        sesiunea I – în perioada: – 17 august – 18 august 2022;

–        sesiunea a II-a – în perioada: – 30 august – 31 august 2022;

–        prezentarea candidaților repartizați la centrele de instruire/unități militare de instruire a candidaților repartizați , care nu au stagiul militar satisfăcut :

–        Modulul I de instruire – 12 septembrie 2022;

–        prezentarea candidaților repartizați la centrele de instruire/unități militare de instruire a candidaților repartizați , care nu au stagiul militar satisfăcut :

–        Modulul II de instruire – 17 octombrie 2022;

De asemenea, candidații proveniți din rândul cetățenilor fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește exprimarea opțiunilor, în sensul orientării către arme/servicii și specialități militare pentru care aceștia prezintă abilități și aptitudini.

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro , www.recrutare.mapn.ro sau pagina de facebook a Centrului Militar Județean Botoșani.

În cazul în care se vor modifica termenele finale acestea vor fi postate pe pagina de Facebook – Centrul Militar Județean Botoșani.

 

Vă recomandăm să citiți și:

POEȚI CONTEMPORANI CU EMINESCU: „GINGAȘUL VOLENTI”

comments

comments