Lucrările la Drumul „Mănăstirilor” au fost reluate în forță.
Constructorul intenționează să toarne primele două straturi de asfalt pe sectorul dintre Mănăstirea Vorona și Mănăstirea Sihăstria Voronei. Acest lucru se va întâmpla imediat după sărbătorile pascale, spun autoritățile.
În prezent, pe acest sector de drum, lung de trei kilometri, se efectuează așternerea stratului de piatră spartă și împănarea lui cu nisip. De asemenea, se lucrează la zidurile de sprijin și timpanele de podețe.
Pe cel de al doilea sector din pădure, constructorul continuă supralărgirea căii de rulare și lucrările la podețele transversale.
Totodată, pe sectorul dintre Pădureni și până la ieșirea din Oneaga se lucrează la șanțuri, podețe și accesele pe proprietăți.
Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani:
Așa cum a fost denumit, drumul leagă trei lăcașuri de cult de mare importanță. Este vorba despre Mănăstirea Vorona, Schitul Sihăstria Voronei, unde a început viaţa monahală Patriarhul Teoctist, de Mănăstirea Coşula.
Așadar, prin realizarea acestei investiții va fi pusă în valoare una dintre zonele cu cel mai mare potențial turistic. Constructorul a demonstrat determinare și a promis că va finaliza lucrarea înainte de termenul prevăzut în contract.
Mihai Curecheru, șef de șantier:
“Avem promisiunea că în această vară toți cei 12,7 kilometri vor fi asfaltați. Am făcut din modernizarea drumurilor județene o prioritate și căutăm soluții pentru modernizarea fiecărui sector de drum. Asta indiferent de apartenența politică a primarilor, deoarece la Consiliul Județean nu acesta este aspectul care contează. Contează doar angajamentul pe care l-am luat la începutul mandatului că vom dezvolta unitar tot județul.” a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.
Drum reabilitat prin PNDL
“Drumul „Mănăstirilor”, DJ 208H Vorona – Oneaga – Pădureni, are o lungime de 12,7 kilometri. Modernizarea se face în baza unui proiect cofinanţat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și din bugetul județean.
Valoarea actualizată a proiectului este de 38 de milioane de lei, dintre care Consiliul Județean va suporta 15 milioane de lei.
Vă recomandăm să citiți și:
BOTOȘANI: MII DE PROCESE PENTRU PLF