full screen background image

“Ora de sport” cu antrenorii de şah ai Clubului Hong Ha Rădăuţi

În emisiunea “Ora de sport” de la VIVA FM RĂDĂUȚI invitații moderatorului Manuel Costache au fost Ciprian Costea și Edison Muha, antrenori de șah ai clubului HONG HA RĂDĂUȚI.

Ca toate sporturile, și “sportul minții” a avut de suferit din cauza pandemiei de coronavirus, toate competițiile la care trebuiau să participe micii șahiști rădăuțeni fiind anulate. Și pregătirea a avut mult de suferit, pe timpul stării de urgență antrenorii făcând pregatire cu elevii lor doar prin aplicațiile electronice.

În ultima vreme, cei doi antrenori își pregătesc elevii în aer liber, prin parcuri, îmbucurătoar fiind faptul că tot mai mulți copii doresc să practice acest sport. Ciprian și Edy sunt ajutați la antramente de către Sebi Pop, tânărul campion rădăuțean aplecându-se și spre antrenorat.

Practicant și al artelor marțiale și instructor totodată, Edy Muha a pierdut și Campionatele de Qwan Ki Do, acolo unde are deja un titlu mondial, tot coronavirusul anulând competițiile.

Ciprian Costea se declară încântat de către progresul copiilor și apreciază ambiția lor de a fi mereu la înălțime, rezultatele obținute până la intreruperea competițiilor vorbind de la sine, micii șahiști rădăuțeni obținând titluri și medalii la Suceava, Iași, Roman sau Câmpulung Moldovenesc.

Clubul Hong Ha Rădăuți are o colaborare foarte bună cu un club din Huși, acolo unde este antrenor un rădăuțean, Marius Ursan. De altfel, la începutul lunii septembrie, se intenționează ca, pe tribunele hipodromului de la herghelia Rădăuți, clubul rădăuțean să organizeze cea de-a doua ediție a Cupei Prieteniei la care să participe și micii șahiști din Huși.

În încheiere, ambii antrenori au făcut un apel către părinți ca să își îndrume copiii să facă sport, indiferent care ar fi sportul ales!

comments

comments