full screen background image

AUDIO. Primarul Mihai Chirica, în direct la VIVA FM, la Dimineți Animate

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a vorbit marți, 19 mai, la #DiminețiAnimate, prin intermediul unei intervenții telefonice, despre modul în care a depășit Iașul cele două luni de stare de urgență în contextul pandemiei de coronavirus.

Edilul a subliniat faptul că „ieșenii s-au comportat exemplar”. De asemenea, primarul Chirica a vorbit și despre când și cum am putea reveni la o stare de normalitate. „Sunt convins că mediul economic ușor-ușor se va revigora. Acum, paradoxal cu ceea ce știm de pe fluxurile de știri,  din media occidentală, unde totul este petrecut ca un cataclism economic, România, într-o parte plină a paharului, n-a prea avut ce pierde, din păcate, am putea spune. Asta pentru că partea de economie era bazată pe consum. Consumul se va relua, pensiile nu au scăzut, salariile în mare parte se vor da în continuare, cei care au intrat în șomaj tehnic își vor lua banii”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașului.

Spre finalul intervenției, edilul Iașului a vorbit și despre alte două domenii afectate de criza provocată de pandemia de coronavirus: domeniul educației și domeniul cultural. Despre cel din urmă Mihai Chirica a spus că se vor găsi, cu siguranță, rețetele necesare pentru revenirea la normalitate, dar într-un mod gradual. „De la 1 iunie vor fi deschise terasele. Bisericile au început să slujească în aer liber, ceea ce înseamnă că și spectacolul în aer liber, cu măsuri de protecție, se va putea ține. Ne vom adapta ușor-ușor în actul cultural”, a conchis Mihai Chirica.

Întreaga discuție poate fi ascultată aici:

 

 

 

 

comments

comments