full screen background image

9 iulie – La mare, bebe…

E vară, sezonul concediilor și mai toți suntem cu gândul la nisipul mai mult sau mai puțin fin și la răcoarea apei mării.

Mi-aduc aminte însă de vacanțele din vremea în care adolescentul de azi al familiei era un țânc de 3-4 ani. În vremea aceea, mă gândeam cu dor la mare, dar în același timp cu emoții maxime. Pentru că, trebuie să recunoaștem, un concediu în trei nu e la fel ca unul în doi.
Micul familiei poate da o grămadă de bătăi de cap, atunci când vine vorba de a petrece un concediu în familie, la mare. Ar fi câteva lucruri de luat în calcul, care ar putea să-ți aducă un plus de relaxare în această situație.

Am adunat câteva sfaturi de pe la mai bătrâni și mai tineri, pe care vi le transmit. Poate vor fi de folos, nu doar în cazul celor mici-mici. Toate legate de bunul obicei al românului de a fi preventiv.

În primul rând, se zice că ar fi bine să-l îmbrăcați pe cel mic, când mergeți la plajă, în culori țipătoare, pentru a-l vedea mai ușor în mulțime, în cazul în care se îndepărtează. Sfatul acesta ar putea funcționa și în cazul soțiilor vigilente care își doresc să nu piardă din ochi perechea masculină din dotare. Totul e ca acesta să accepte sugestiile vestimentare.

Un alt sfat este cel legat de alegerea hotelului. Mai bine unul aproape de mare, pentru a ajunge ușor la el, în cazul în care ai uitat ceva indispensabil copilului pe plajă. În cazul soțului, apropierea de hotel ar putea stârni dorința de a se răcori cât mai des cu licorile din frigiderul hotelului, ceea ce ar putea duce la micșorarea stării de relaxare a soției…

Bineînțeles, nu trebuie să uităm de cremele de protecție solară. Cele ce trebuie folosite cât mai des pe plajă, prima utilizare fiind însă înainte de a ne expune la soare cu cel puțin 15 minute. Se spune că este indicat să se aplice astfel de creme chiar și pe scalpul bebelușilor. Și ducându-ne și spre bărbații familiei a căror podoabă capilară ar putea fi în curs de dispariție, ar fi bine de urmat același sfat.

Și ar mai fi o sugestie. Fie că îți dorești sau nu să faci plajă sau să intri în apă, e bine să porți pe sub haine un costum de plajă. S-ar putea să fii nevoită să intri în apă după puștiul familiei care o zbughește în valuri fără preaviz… deși domnilor ar putea chiar să le placă omiterea acestui amănunt de către doamne, mai ales dacă acestea sunt încă într-o formă fizică bună.

Sunt doar câteva sfaturi… care ar putea să te ajute sau nu. Ar fi unul de care mi-ar plăcea să ții seama: Nu-ți face așteptări prea mari, în cazul în care pleci cu un bebeluș la mare! Ia fiecare zi așa cum este și bucură-te de ea, clădind amintiri. Toate vor fi grozave în iarna ce va urma.

comments

comments