full screen background image

Guvernul aprobă indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru Spitalul Regional Iaşi

Guvernul va aproba marţi în şedinţă indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi.

“Luăm astăzi (marţi – n.r.) o decizie importantă pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi, un proiect aşteptat de cetăţenii din această regiune. Aprobăm indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate, pasul premergător depunerii cererii de finanţare la Comisia Europeană. Costul Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi este estimat la 500 de milioane de euro cu TVA, din care 150 de milioane euro finanţare nerambursabilă. Spitalul va avea 850 de paturi în regim de spitalizare continuă şi 45 de paturi pentru spitalizare de zi şi va oferi servicii medicale de înaltă complexitate, inclusiv tehnologii avansate de diagnostic şi tratament pentru cetăţenii din întreaga regiune”, a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că spitalele regionale reprezintă “un punct strategic” în programul de guvernare şi vor fi realizate “în pofida criticilor şi obstacolelor pe care le ridică adversarii politici”.

“Suntem într-un stadiu avansat şi în această vară vom adopta şi indicatorii tehnico – economici ai studiului de fezabilitate pentru Spitalul de Urgenţă de la Cluj, astfel încât şi acest obiectiv să aibă o perspectivă certă de finanţare şi de realizare”, a menţionat Dăncilă. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza