full screen background image

2,66 de milioane de lei pentru apă şi canalizare în cartierul sucevean „Europa”

Consiliul Local Suceava va analiza, în şedinţă extraordinară, indicatorii tehnico-economici pentru introducerea reţelelor de alimentare cu apă şi reţelelor de canalizare în cartierul „Europa” de pe Dealul Tătăraşi.

Primarul Ion Lungu spune că a primit multe reclamaţii din partea tinerilor care deţin loturi pentru case în acea parte a oraşului, iar tocmai din cauză că proiectul depus în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) este blocat, s-a decis ca investiţia să se facă pe cont propriu.

Lungu: “Mai primesc pe facebook de la cei care au locuinţe în cartierul Europa – şi chiar au dreptate, iar eu nu mă supăr. Totuşi, ca primar, încerc să-mi fac datoria şi să nu ne lăsăm la voia sorţii cu acest program POIM, care nu se mişcă deloc şi baza căruia nu se ştie când se va putea duce acolo apa şi canalizarea”.

Drept urmare, banii vor fi alocaţi de bugetul local, valoarea investiţiei fiind estimată la 2,66 de milioane de lei.

Lungu: “Ne dăm străduinţa, inclusiv ca efort financiar, să aducem cât mai repede apa şi canalizarea, poate în acest an, dacă nu cumva ne blocăm în contestaţii la licitaţie”.

În 2012, pe Dealul Tătăraşi, au primit loturi de câte 300 de metri pătraţi fiecare, 142 de tineri cu vârsta de până la 35 de ani, care nu au avut vreodată sau nu deţineau la acel moment o locuinţă ori un teren proprietate personală pentru ridicarea unei case.

comments

comments