full screen background image

Iohannis a decorat Spitalul Judeţean cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler

Președintele României, Klaus Iohannis, a decorat, marţi, Spitalul Județean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Decernarea a fost făcută în semn de apreciere pentru activitatea de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical.

Împreună cu echipa managerială a Spitalului Judeţean, la eveniment a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

“În urmă cu 10 ani, numeam o echipă performantă la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, în frunte cu managerul Vasile Rîmbu. Şi dacă astăzi cineva mai întreabă dacă este bună sau nu descentralizarea, răspunsul este clar DA. Uitaţi-vă la povestea de succes care este trecerea Spitalului Județean de Urgenţă Suceava de la Ministerul Sănătăţii în subordinea Consiliului Judeţean Suceava”, a declarat Flutur.

Distincții asemănătoare vor primi Institutul pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa și Spitalul Municipal Orşova.

În cadrul aceleeași ceremonii, Iohannis va decora cu ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj Napoca și cu ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Comandor Spitalul Municipal Moineşti.

Alocuţiunea rostită la eveniment de către preşedintele Iohannis o puteţi asculta mai jos:

comments

comments