full screen background image

Urmărire prin Marginea, pentru reţinerea unui minor care conducea fără permis

Luni, la ora 12.35, agenţi din cadrul Secției Poliție Rurală 3 Marginea au efectuat semnal regulementar de oprire unui autoturism care circula pe DC „Pomohăceni”, de pe raza comunei Marginea.

La vederea echipajului de poliție, conducătorul auto a dat cu spatele aproximativ 50 metri.

Poliţiştii au urmărit maşina, observând momentul în care conducătorul auto și-a schimbat locul cu cel al pasagerului.

Persoanele din interior au fost legitimate, stabilindu-se că la volan se afla un tânăr, de 21 ani, din orașul Vicovu de Sus, iar pe locul pasagerului se afla un localnic, de 16 ani.

Tânărul de 21 de ani a declarat că, în jurul orei 12.20, i-a încredinţat autoturismul minorului pentru a-l conduce pe DC „Pomohăceni” de pe raza comunei Marginea, deşi cunoştea că acesta nu posedă permis de conducere.

Au fost efectuate verificări în bazele de date, rezultând că minorul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză urmează a se efectua cercetări față de minor cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și față de tânărul de 21 de ani cu privire la săvârșirea infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”.

comments

comments