Începând cu luna aprilie, clienţii Delgaz Grid din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui sunt informaţi prin intermediul unui nou canal despre întreruperile planificate în alimentarea cu energie. Astfel, ei vor primi un SMS cu cel puţin 48 de ore înainte de lucrarea efectivă la sistemul de distribuţie a energiei electrice. Mesajul conţine informaţii cu privire la zona vizată de lucrări şi perioada de timp în care se estimează că va fi afectată alimentarea cu energie electrică.
Datele privind întreruperile planificate în alimentarea cu energie electrică se mai găsesc şi pe portalul www.delgaz.ro, secţiunea Energie electrică/ Informaţii utile/ Întreruperi programate. Aplicaţia online unde se regăsesc aceste informaţii a fost îmbunătăţită şi permite accesul mai uşor al clienţilor la datele privind întreruperile programate din fiecare judeţ. Odată selectată zona de interes, clienţii pot obţine informaţii complete: toate întreruperile din ziua respectivă, din săptămâna curentă sau dintr-o localitate anume.
Compania Delgaz Grid îşi diversifică permanent canalele de informare şi încearcă să pună dispoziţia clienţilor soluţii moderne şi facile pentru ca aceştia să poată accesa informaţiile importante transmise de companie, în orice moment al zilei şi din orice locaţie.
Clienţii care doresc să nu mai primească informaţii despre întreruperi sau vor să modifice anumite date sunt rugaţi să ne contacteze prin intermediul Centrelor de Relaţii Clienţi sau la adresa de e-mail: sesizari.distributie@delgaz-grid.ro, astfel încât să putem răspunde în mod optim acestor solicitări.
Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.