full screen background image

Scriitorii Tiberiu Avram și Florin Haidamac se întâlnesc cu elevii Colegiului „Mihai Băcescu” Fălticeni

Elevi ai Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni și profesorii lor se întâlnesc, joi, de la ora 13.00, la Centrul de Documentare al instituției școlare, cu scriitorii Tiberiu Avram, redactor șef al cotidianului „Monitorul de Suceava” și Florin Haidamac, medic de familie și semnatarul rubricii „Dispensarul SF” a aceluiași ziar.

Va fi prezent și Cornel Manaz, personajul principal al romanului „Copiii din tren coboară la prima”, scris de Florin Haidamac.

La întâlnirea cu elevii, Tiberiu Avram vine cu volumul ”Aventuri pe şase roţi”, iar Florin Haidamac, cu „Copiii din tren coboară la prima”, ambele având ca destinatari și adolescenții.

Evenimentul are loc la inițiativa dirigintelui uneia dintre clasele a IX-a a colegiului, Bogdan Feștilă, care a dorit să le facă elevilor cunoștință nu doar „cu doi scriitori în carne și oase”, ci și cu un personaj de roman.

Liceenii vor avea astfel ocazia să stea de vorbă cu autorii și cu eroul unei cărți, să le adreseze întrebări și, de ce nu?, să dezvolte astfel înclinații spre lectură și scris.

La finalul întâlnirii, oaspeții vor acorda autografe.

comments

comments